2014. augusztus 25., hétfő

Erdeigyümölcs-joghurt jégkrém (diabetikus)


Még egy kicsit tart a nyár, úgyhogy jöjjön az a jégkrém! :-D Az ötletet a Nők Lapja Konyha 2014 július-augusztusi számában találtam. Az a recept meggyel készült, én most erdei gyümölcskeverékkel csináltam. Tehetünk bele ribizlit, szamócát, málnát,szedret, áfonyát, kinek-kinek ízlése szerint. Friss és fagyasztott egyaránt jó hozzá. A csokibevonatot megpróbáltam rávarázsolni, de nem lett az igazi. Szerencsére nagyon finom nélküle is :-) Az eredetihez képest nekem kicsit több nyírfacukor kellett bele, de ez ízlés dolga. Tessék kóstolni! :-)


Hozzávalók 12 darabhoz:
-250 g erdei gyümölcs( szamóca, szeder, ribizli, eper, áfonya), lehet mirelit is
-200 ml habtejszín
-200 g natúr joghurt
-8+6 dkg nyírfacukor
-1 csipet vanília


 A gyümölcsöt főzzük össze 8 dkg nyírfacukorral, majd hűtsük le. Szórjuk a joghurtba a maradék nyírfacukrot és a vaníliát, és alaposan keverjük el. A tejszínt verjük fel. Óvatosan forgassuk össze a joghurttal. A tejszínes-joghurtos és a gyümölcsös részt váltakozva kanalazzuk jégkrém formákba vagy fél decis poharakba. Szúrjuk bele a pálcikákat és tegyük a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt néhány perccel vegyük ki. Egyrészt, hogy könnyen kijöjjenek a formából, másrészt azért, mert sokkal finomabb, ha nincs kőkeményre fagyva.


A recept szerint 6 jégkrém készül a fenti mennyiségből, nekem 12 lett. Ha nincs jégkrém formánk ( százas boltban fillérekért kapható), vagy csak nincs annyi mint kéne (én így jártam), akkor néhány műanyag felespohár és orvosi spatula is tökéletesen megteszi :-D Már, ha az van...


Pici pohárka és orvosi spatula is megteszi

Jó étvágyat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...