tag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post1160994227354182183..comments2023-09-04T13:34:26.695+02:00Comments on Kakukkfű: Cukormentes gumicukor házilag :-)hortobagyiannahttp://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-47264971311371266272020-05-12T18:55:20.879+02:002020-05-12T18:55:20.879+02:00Szia.
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de m...Szia.<br />Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de már nem írom a blogot így nem igazán kísérem figyelemmel az aktivitást. :-(<br />Én hagyományos zselatint használtam, az eredeti receptben is ezzel készült. Ha még egyszer nekifutnál akkor próbáld meg azzal, biztosan összeáll majd. <br />Minden jót, Anna hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-28937075389153694182020-04-17T19:59:45.307+02:002020-04-17T19:59:45.307+02:00Szia!
Nagyon örültem a receptednek, ma délután pró...Szia!<br />Nagyon örültem a receptednek, ma délután próbáltam ki.<br />Amíg kivettem a fagyasztóból minden rendben is volt, viszont utána elkezdett olvadni, kb mintha jégkocka lenne (nagyon puha kocsonyák lettek tócsában). Főzés nélküli zselatint használtam (ezért nem is főztem, kellett volna?) és banánlevet, van valami tipped, hogy mit lehet kezdeni vele?<br />Köszi!!dodoverahttps://www.blogger.com/profile/09771389667745199000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-31786408694506965932018-12-17T19:56:51.229+01:002018-12-17T19:56:51.229+01:00Drága Ica!
El sem tudja képzelni, hogy milyen öröm...Drága Ica!<br />El sem tudja képzelni, hogy milyen örömmel olvastam a sorait! ❤<br />Remélem, sikert arat majd a házi gumicukorral.<br />Szívből kívánok Békés, Boldog Ünnepeket és sikerekben gazdag Új Évet Önnek és minden szerettének. 🎄❤🍾hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-24847656461027473082018-12-16T20:42:02.499+01:002018-12-16T20:42:02.499+01:00Kedves Anna!
Véletlenül rátaláltam a Pinteresten a...Kedves Anna!<br />Véletlenül rátaláltam a Pinteresten az Általad készített gumicukorra. A 7 éves fiú unokám imádja a gumicukrot, de nem engedik a szülei ezeket a vehető gumicukrokat enni. Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre. Elhatároztam, hogy karácsonyra - többek között - készítek egy nagy adag gumicukrot. Ezt biztos, hogy engedik majd a szülei, hogy fogyassza. Mégegyszer nagyon köszönöm. Áldott Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új évet kívánok egész családodnak szeretettel egy régi ismerős, az idős hölgy. (Vargáné Ica) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03098018128469727435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-91944055162794011242016-06-20T20:38:28.365+02:002016-06-20T20:38:28.365+02:00Bár sajnos fényes a legkevésbé sem lesz tőle... :-...Bár sajnos fényes a legkevésbé sem lesz tőle... :-(hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-64232660951903665912016-06-20T20:37:31.390+02:002016-06-20T20:37:31.390+02:00Szia!
Hááát megfogtál. :-( A mályvacukrot (ha jól...Szia!<br /><br />Hááát megfogtál. :-( A mályvacukrot (ha jól tudom) keményítő és porcukor elegyébe szokták forgatni, ha nem cukorbetegnek készíted akkor tehetsz egy próbát vagy esetleg megpróbálhatod a keményítő+nyírfacukor por kombót. hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-1564872466757317392016-06-02T23:17:31.194+02:002016-06-02T23:17:31.194+02:00Kedves Anna! Mivel lenne érdemes keményebbé tenni ...Kedves Anna! Mivel lenne érdemes keményebbé tenni a gumicukrokat? Kukorica keményítő? Karnauba wax, méh viasz étkezési célra beszerezhető vajon amivel fényes lesz és nem tapad? Köszönöm válaszod!jakibloghttps://www.blogger.com/profile/02879091190683442701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-70473266583524816722016-02-06T15:25:09.202+01:002016-02-06T15:25:09.202+01:00Kedves Irén! Örülök, hogy jól sikerült. Remélem, a...Kedves Irén! Örülök, hogy jól sikerült. Remélem, a család is elégedett volt. :-)hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-39052200152323826622016-02-04T15:50:43.041+01:002016-02-04T15:50:43.041+01:00Ma kaptam ezt a receptet és már meg is csinaltam n...Ma kaptam ezt a receptet és már meg is csinaltam nagyon jól sikerült mos várom a családot haza ez lessz a meglepi.kösziAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13515075537866196139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-49715344139422812282016-02-04T15:15:03.502+01:002016-02-04T15:15:03.502+01:00Ma kaptam ezt a receptet és már meg is csinaltam n...Ma kaptam ezt a receptet és már meg is csinaltam nagyon jól sikerült mos várom a családot haza ez lessz a meglepi.kösziAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13515075537866196139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-76191219077103358682014-11-18T17:22:35.377+01:002014-11-18T17:22:35.377+01:00Szia Kata!
Köszi az információkat ;-)
A cukormen...Szia Kata!<br /><br />Köszi az információkat ;-) <br />A cukormentesen természetesen nem a gyümölcscukrot értettem. Azért ez a verzió -mértékkel- cukorbetegek számára is fogyasztható, és a hagyományoshoz képest sokkal jobb választás azoknak is akik nem diétáznak.<br />Még egyszer köszi a plusz infókat. <br />Minden jót,<br /><br /> Anna<br />hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-77082912284656581242014-11-18T09:21:33.910+01:002014-11-18T09:21:33.910+01:00Az enzimek feherjek, 42 °C-on mar bomlanak. Ha ni...Az enzimek feherjek, 42 °C-on mar bomlanak. Ha nincs homerod, es gyongyozesig hevited a folyadekot, az mar biztosan jo, mert az ugy 80 °C.<br />Megjegyzem, ez a gumicukor sem cukormentes, sot a kipreselt gyumolcsle miatt eleg sok szabad, konnyen felszivodo fruktozt tartalmaz, ami nem tul jo hir a majnak.Katahttps://www.blogger.com/profile/02096495107857371022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-13517483669290550762014-06-27T17:24:51.083+02:002014-06-27T17:24:51.083+02:00Én nem forraltam, csak összemelegítettem. És működ...Én nem forraltam, csak összemelegítettem. És működött :-)hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-27486419732797252892014-06-27T17:08:08.640+02:002014-06-27T17:08:08.640+02:00"Nem értem, miért nem kötött meg a tiéd."..."Nem értem, miért nem kötött meg a tiéd."<br /><br />A savas gyümölcsökben fehérjebontó enzim van, még az almában is. Ezért nem sikerült. Fel kell a levet főzni előtte és utána hozzátenni a zselatint. A melegtől ezek az enzimek elbomlanak. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-8771064014987518722014-05-28T18:54:21.951+02:002014-05-28T18:54:21.951+02:00Szia, hajrá! :-) Remélem, ízleni fog.
AnnaSzia, hajrá! :-) Remélem, ízleni fog. <br /><br />Annahortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-32325622634264625952014-05-28T13:41:56.353+02:002014-05-28T13:41:56.353+02:00Ezt kipróbálom!Ezt kipróbálom!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-40100388914361235172014-05-05T17:29:22.872+02:002014-05-05T17:29:22.872+02:00Kedves Imre!
Köszi a tippet ;-)Kedves Imre!<br /><br />Köszi a tippet ;-)hortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-53996663872231952882014-05-05T07:49:33.120+02:002014-05-05T07:49:33.120+02:00Szia addig is amíg nincs változás jelöld ki a szöv...Szia addig is amíg nincs változás jelöld ki a szöveget és szépen lehet olvasni mindentAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05976717477021977415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-79101642584238400362014-05-04T14:23:06.624+02:002014-05-04T14:23:06.624+02:00Szia Ani!
Sajnálom, hogy nem sikerült :-( Nem ért...Szia Ani!<br /><br />Sajnálom, hogy nem sikerült :-( Nem értem, miért nem kötött meg a tiéd. Legközelebb csinálok narancsosat is, és beszámolok az eredményről. Szia, Annahortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-37597627945424890242014-05-02T20:53:34.403+02:002014-05-02T20:53:34.403+02:00Megcsináltam, de nem lett jó. Egyszerűen nem kötöt...Megcsináltam, de nem lett jó. Egyszerűen nem kötött meg. Narancsot facsartam hozzá. Ki kellett dobni. AniAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-13602408925023691142014-04-26T18:13:18.227+02:002014-04-26T18:13:18.227+02:00Kedves Szilvi!
Köszönöm az észrevételt. Már régen...Kedves Szilvi!<br /><br />Köszönöm az észrevételt. Már régen tervezem, méghozzá nem is kicsi, hanem jókora változtatást. ;-)<br />Sajnos nem sok időm van rá (kivitelezni pedig egyedül technikai antitálentum lévén amúgy sem tudnám), de remélem, hogy lassacskán a tettek mezejére léphetek ezzel kapcsolatban is. A Ctrl + billentyűkkel tudsz nagyítani, talán úgy jobban látható az oldalsáv. Tudom, hogy nem az igazi, de vészmegoldásnak (és persze ideiglenesen) talán segít egy kicsit.<br />Örülök, hogy tetszik a blog :)<br /><br />Üdv, Annahortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-86072222227179634092014-04-26T17:50:41.124+02:002014-04-26T17:50:41.124+02:00Kedves Anna :)
Nagyon szeretem a receptjeidet, szé...Kedves Anna :)<br />Nagyon szeretem a receptjeidet, szép az oldalad is, de a két oldalsávban való keresést számomra a háttér eléggé megnehezíti. Egy icipici változtatás sokat segítene :)<br />Üdv.: Szilvi<br />szidishttps://www.blogger.com/profile/09599144704164752552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-66483731546586202712014-04-24T18:06:57.439+02:002014-04-24T18:06:57.439+02:00Szia,
én Horváth Rozit használtam hozzá, de gond...Szia,<br /><br />én Horváth Rozit használtam hozzá, de gondolom ilyesmihez lehetetlen hozzájutni arrafelé :-( Az enyémnek finom gyümi illata volt... A Lucullus-t szoktam még használni, azzal sem szokott gond lenni. Sajnos valószínűleg ezt is csak itt lehet kapni. :(((<br />Szia,<br /><br /> Annahortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-32663681022187653662014-04-23T17:40:58.929+02:002014-04-23T17:40:58.929+02:00Szia, en megcsinaltam, az ize jo, de iszonyat budo...Szia, en megcsinaltam, az ize jo, de iszonyat budos, a gyerekek meg sem eszik. :-( Van olyan zselatin ami szagtalan? Amugy Dr Oetkert hasznaltam, UKben elunk, itt ez elerheto. sarolkahttps://www.blogger.com/profile/10069985285360744951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3986938568165180925.post-85322645943208285752014-04-16T19:21:42.941+02:002014-04-16T19:21:42.941+02:00Szia Kriszti!
Örülök, hogy tetszett a recept ;-) ...Szia Kriszti!<br /><br />Örülök, hogy tetszett a recept ;-) Próbálj majd úgy időzíteni, hogy két nappal az ajándékozás előtt készíted el. Így pont jó lesz az állaga, mire átadod :-D <br />Teljesen hétköznapi zselatint szoktam használni. Vagy Horváth Rozit, vagy Lucullust. A gumicukor az előbbiből készült. Száz forint körül már hozzá lehet jutni szinte bárhol. Legutóbb a Spar-ban vettem, előtte a Tesco-ban. Étkezési zselatin névre hallgat. Előfordul, hogy kicsit eldugják, most például nem a pudingporok-tortazselék között volt kirakva, hanem három sorral arrébb a só mellett lapult a polcon. Lehet, hogy Te is hasonló ügyből kifolyólag kerested hiába :-( Ha nem találod, kérdezz meg egy eladót. Ők már csak tudják, mit hova pakolnak :-) Az eritritet az ún. egészségboltokban, reform élelmiszereket árúsító üzletekben és a paleo-val foglalkozó helyeken érdemes megnézni. <br />Remélem, segítettem picit. <br />Szia, <br /> Annahortobagyiannahttps://www.blogger.com/profile/07477826366360620514noreply@blogger.com