2012. május 6., vasárnap

Sonkás-spenótos palacsinta

Egy újabb egyszemélyes villámvacsora.
Egy nagy, vastag tésztás amerikai palacsinta, megtöltve friss fokhagymás spenóttal, néhány szelet sonkával, és zöldfűszeres krémsajttal. Hmmm...








Hozzávalók:


-3 dkg liszt
-150 ml tej
-1 tojás
-150 dkg friss spenót
-5 dkg bacon
-1 gerezd fokhagyma
- 1/2 ömlesztett sajt (zöldfűszeres)
-10 dkg sonka
-olaj
-só, bors.
-kevés parmezán a tetejére ( elhagyható )

Elkészítés:


Keverjük el a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a tejet.
Sózzuk, borsozzuk. Verjük fel a tojás fehérjét és forgassuk bele.
Olajozzunk ki egy teflon serpenyőt és mindkét oldalát süssük meg a palacsintának.
Egy másik edényben pirítsuk meg a bacon-t, majd fonnyasszuk meg rajta a spenótot.Sózzuk, borsozzuk, nyomjuk rá a gerezd fokhagymát.
Amikor a spenót összeesett, zárjuk el alatta a gázt és keverjük hozzá az ömlesztett sajtot.A palacsintára fektessük rá a sonka szeleteket, és halmozzuk rá a spenótos tölteléket.
Hajtsuk félbe, és szórjuk meg a tetejét egy kis parmezánnal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...