2012. október 14., vasárnap

Családi rakottas pulykából, mexikói zöldséggel


Ezt a rakottast rendszeresen csinálom, bár még sosem sikerült kétszer ugyanúgy.
Készült már sertés és marha húsból is, illetve ezek keverékéből. A zöldséget is úgy választom ki hozzá, ahogy épp a kedvem tartja.
A mostani verzió darált pulykacombból van, mexikói zöldséggel.
Nagyszerű választás egy kiadós hétvégi ebédre.
Ez a recept 8 személyre szól,de ha kisebb adagban készítenétek el, nyugodtan megfelezhető.

Hozzávalók 8 személyre:
-1,5 kg krumpli
-1 kg darált pulykacomb
-10 dkg kockázott bacon
-1 fej lila hagyma
-1 kg mexikói zöldségkeverék
-2 nagy doboz tejföl
-20 dkg trappista sajt
-1 ek olaj
-3 gerezd fokhagyma
-3-4 ek tej
-só, fehér bors,őrölt chili.

Elkészítés:
A krumplit sós vízben főzzük puhára és pucoljuk meg.
Egy ek olajon pirítsuk meg a húst 5 dkg bacon-nel, sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát és 2 gerezd zúzott fokhagymát, és egy pici vízzel pároljuk puhára.
Szűrőkanállal szedjük ki a húst, és a visszamaradt szaftban pároljuk meg a mexikói zöldséget egy kis sóval, borssal és egy tk chilivel.
Ha megpuhult, öntsük egy tésztaszűrőbe és alaposan csepegtessük le.
Egy nagy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal.
A krumplit vágjuk karikákra, rendezzük el egy rétegben a tepsi alján, és sózzuk meg.
Erre kerül egy rétegben a hús, a következő pedig a zöldség.
A két doboz tejfölt is sózzuk-borsozzuk, nyomjuk bele a harmadik gerezd fokhagymát és hígítsuk annyi tejjel, hogy könnyen el tudjuk kenni a rakottas tetején.
Ha rákerült a fokhagymás tejfölt is, szórjuk meg a reszelt sajttal és szórjuk rá a a maradék 5 dkg bacont.
Toljuk forró sütőbe és addig süssük, míg a sajt és a bacon pirosra sül a tetején.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! :-D

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...