Még tart az aprósüti- szerelem, és megérkezett a csodálatos karácsonyi sütipecsétem is. A kakaós és vaníliás kekszecskék után most az adventi lázban narancsos-fahéjas kekszeket sütöttem. Olyan illat van a lakásban, hogy el sem tudjátok képzelni!
Hozzávalók 40-50 darabhoz:
-300 g szénhidrátcsökkentett liszt*
-200 g vaj vagy margarin
-100 g nyírfacukor por
-1 csipet só
-1 kk vaníliavelő
-1 nagy narancs reszelt héja
-1 púpos tk fahéj
-1 közepes tojás
+ egy kevés liszt a szóráshoz
Elkészítés:
A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával,a fehéjjal és a nyírfacukor porral. Reszeljük bele a narancs héját, és morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. A kész tésztát fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat.(Aki sütipecsétet szeretne bevetni, a szaggatás előtt tegye). Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
Boldog Karácsonyt! :-)
Ui: Az elkészült keksz mennyisége attól függ, hogy milyen vékonyra nyújtjuk a tésztát, illetve attól, hogy mekkora köröket szaggatunk.
* DiaWellness sütőlisztet használtam.
Gyönyörű! Kész gyilkosság megenni egy ilyen szépséges kekszet:-)Szerinted kókuszolajjal el lehet készíteni?
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) A kókuszolajjal az a baj, hogy nagyon hamar olvad, ezért nehéz vele dolgozni. Egyszer sütöttem kókuszzsírral linzert.... Hát megszenvedtem vele.
TörlésNagyon szepen megtartottak a mintat,csodasak!
VálaszTörlésKöszi Szofi! ;-) Igyekeztem...
Törlés