2012. december 26., szerda

Karácsonyi kaszinó tojás

Nálunk minden karácsonyi vacsora alkalmával elkészül ez a kaszinó tojás.
Ünnepi attól lesz, ami a tetejére kerül : kaviár és hal.

Hozzávalók:
-10 tojás
-150 g tejföl
-2 kk mustár
-só, bors
-1 ek aprított petrezselyem
-2 tk reszelt vöröshagyma
-4 ek zsemlemorzsa (lehetőleg korpás zsömléből)
A tetejére:
-fekete és vörös kaviár
-olajos hal (szardínia vagy tonhal)
-citrom karika
-póré hagyma


Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre.
Vágjuk félbe őket, és a sárgájukat törjük össze egy külön tálban.
Adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a vöröshagymát, a petrezselymet és alaposan keverjük össze.
Tegyük bele a zsemlemorzsát és dolgozzuk lágy masszává.
Töltsük vissza a tojásokba.
Ízlés szerint díszítsük a kétféle kaviárral, hallal, póréhagymával és a citrom karikákkal.
Garantáltan az ünnepi asztal dísze lesz!


Boldog Karácsonyt! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...