2013. május 14., kedd

Joghurtos eperfagyi (diabetikus)


Az idei első jeges desszert :-)
Csak 4 hozzávaló kell hozzá, gyerekjáték elkészíteni, egészséges, ráadásul alig van benne szénhidrát. :-)
Én most a tavaszi mélyhűtő ürítés jegyében még mirelit eperből készítettem.


Hozzávalók 8 pálcikás jégkrémhez: 
( Plusz egy kicsi a Szakácsnak)
-1 nagy doboz (330g) görög joghurt
-200 g eper
-100 g eritrit (vagy 70-80 g nyírfacukor)
-1 kk vanília velő vagy 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:
A forgókéses robotgépbe öntsük bele a joghurtot, a vaníliát, az eritritet és az epret, majd kapcsoljuk be a gépet, amíg az eritrit felolvad, és a fagyi alap szép rózsaszín turmixra hasonlít, nagyobb darabok nélkül.
Töltsük a formákba, és tegyük a mélyhűtőbe. Ennyi :-)


5 megjegyzés:

  1. adnám, ha nem most adtad volna tovább te is:: http://erdokostolo.blogspot.hu/2013/05/koszonet-blogdijert-es-adom-is-tovabb.html
    egy megjegyzés: A leveles háttér és nem a világos betűk miatt nagyon nehezen olvasom blogod.
    üdv.
    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Ez nagyon kedves Tőled, köszönöm szépen!
    Az észrevétel jogos, alighanem változtatni fogok rajta.
    Még egyszer köszi, további sok sikert és jó blogolást! :)
    Anna

    VálaszTörlés
  3. Ez remek!! Köszönöm Anna :)
    Teri

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...