A citromkrémet és a málnát egymásnak találták ki! Ez a süti szerintem az év legjobb sütije. A piskótatekercs kívül- belül málnás; a tésztájába is potyogtattam egy marékkal - így illatozva belesült - és a citromkrémre is szórtam belőle mielőtt feltekertem.
Hozzávalók a tésztához:
-150 g DW sütőliszt
-6 tojás
-150 g natúr joghurt
-150 ml olaj
-150 g nyírfacukor
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1 csipet só
-150 g málna
A belevaló:
-1 adag lemon curd
-150-200 g málna
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A nyírfacukor felét adjuk a tojások sárgájához és fehéredésig keverjük. Öntsük bele a joghurtot és az olajat, és keverjük míg el nem vegyül. A lisztet szitáljuk össze a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd apránként keverjük az előbbiekhez. A nyírfacukor másik felével verjünk habot a tojások fehérjéből. Egy kis habbal lazítsuk fel a tésztát, a többit lazán forgassuk bele, hogy ne törjön. Egy 30*40-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 2-es fokozat) kb 20 perc alatt sül készre. Amikor langyosra hűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük egy benedvesített konyharuhára, majd azzal együtt tekerjük fel. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a piskótát óvatosan hajtsuk ki, vegyük le róla a konyharuhát, töltsük meg a citromkrémmel, szórjuk rá a málnát és újra tekerjük fel. Csomagoljuk szorosan alufóliába, hogy megtartsa a formáját. Néhány órára toljuk a hűtőbe, ezután már szeletelhető.
Nekem ez az idei nyár sütije! Sőt, az év sütije... :-)
* A leírt mennyiségből egy 40 cm-es rúd lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése