Ugyan imádok sütni és mindenféle desszerttel pepecselni, de valljuk be: nem rossz 10 perc munkával összedobni egy tortát! :-D Szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük sima vaníliás keksz alappal, de érdemes kipróbálni meggyel és kakaós keksszel is. Ennél most az alapot egy kis rummal ízesítettem. Az áfonyával marha jó!
Hozzávalók egy 18cm-es formához:
-150 g diabetikus édes omlós keksz
-100 g vaj
-1 tk rum aroma
-750 ml natúr joghurt (2 nagy doboz)
-250 g áfonya
-150 g nyírfacukor por
-1 csomag (20g) zselatin
Elkészítés:
A kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, és egy tk rum aroma társaságában keverjük el a darált keksszel. Az egészet simítsuk el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alján. (Jól nyomkodjuk le és tegyük be a hűtőbe).
A megmosott áfonyát turmixoljuk össze az egyik doboz joghurttal és a nyírfacukorral. A joghurt másik felét keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, míg teljesen össze nem olvad. Ezután csak össze kell keverni a kettőt, és a kekszes alapra önteni. Mehet vissza a hűtőbe néhány órára dermedni. Ennyi :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése