2016. április 3., vasárnap

Ördög palacsinta (diabetikus)





 Hozzávalók 15-20 db palacsintához:
-200 g DW sütőliszt
-200 ml tej
-500 ml szénsavas víz
-50 g cukrozatlan kakaópor
-1 csipet só
-20 ml folyékony édesítő
-0,5 dl olaj
(+1 tk rum aroma)

Elkészítés:
Keverjük el a tejet a tojásokkal, a rum aromával (ez elhagyható), a sóval és a folyékony édesítővel. Szórjuk bele a lisztet és kevés vizet hozzáadva kézi habverővel keverjük el csomómentesen. Adjuk hozzá a maradék vizet, végül keverjük bele az olajat is. Pihentessük a tésztát legalább fél órán át! Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt, kenjük ki olajjal és süssük ki a palacsintákat. Elég az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, mivel a tésztában már van olaj, nem fog leragadni. Ebből a mennyiségből 15-20 db palacsinta lesz, a serpenyő méretétől függően.


Ehhez a kakaós tésztához legjobban a túró töltelék illik vagy a vaníliakrém. Nekem most a túrósra esett a választásom, de a reszelt citromhéj helyett egy kicsit több vaníliát és egy löttyintésnyi narancs kivonatot kapott. Ha karácsony táján sütném, akkor azért a diós is porondra kerülne :-)

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...