Ennél egyszerűbb nem nagyon lehet egy süti. Szerintem finomabb sem :-) Ha kaptok illatos, eper ízű epret és jó sötét holland kakaót, akkor tuti a siker!
A tészta az Amarettos körtés sütié, csak most a mandula helyett vanília kivonat került bele, a tetejére pedig jó sok eper.
Hozzávalók egy 25*35cm-es tepsihez:
(24 kocka)
-22 dkg DW sütőliszt
-3 dkg keserű kakaópor
-15 dkg nyírfacukor
-5 tojás
-15 dkg vaj
-150 g natúr joghurt
-1 csomag sütőpor
-egy csipet só
-1 tk vanília kivonat
-30 dkg eper
Elkészítés:
A lágy vajat keverjük habosra a nyírfacukorral. A tojások sárgáját és a joghurtot hozzáadva alaposan dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot is. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót és a sütőport. Több részletben keverjük el a többi hozzávalóval. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A felét dolgozzuk bele a tésztába, a többit már óvatos mozdulatokkal forgassuk bele. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Elég sűrű tészta, tényleg kenni kell, nem folyik. A megmosott epret csumázzuk ki, szeleteljük fel és rendezzük el a tészta tetején. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük tűpróbáig. (35-40 perc).
Ha kihűlt, vágjuk kockákra.
szia, DW sütőlisztet mivel lehet helyettesíteni? nagyon guszta... :)
VálaszTörlésSzia, köszönöm :-) Hááát, a szénhidrátcsökkentett lisztek közül én ezt szeretem a legjobban és szinte mindenhez ezt használom. Ennek a sütinek a tésztáját is ezzel kísérleteztem ki. A hagyományoshoz képest több folyadékot vesz fel, így nehéz megmondani, hogy mivel helyettesítsd. Szerintem próbáld ki ezzel, hogy lásd, a tésztának milyen állagúnak kell lenni és utána próbáld meg más más CH csökkentett liszttel vagy tönkölyliszttel.
TörlésNagyon finom! Köszi a receptet! Én Diabestar süteményliszttel készítettem.
VálaszTörlésSzuper! Örülök, hogy ízlett. :-)
TörlésHahó! Isteni, mennyei, illatos, NYAMM! Viszont változtattam pár dolgon: DW liszt helyett teljes kiőrlésűt és fehéret használtam fele-fele arányban, a vajnak csak a felét tettem bele, másik fele kókuszzsír lett, és nyírfacukor helyett eritritet használtam. Annyit fogok még variálni, hogy 20 dkg eritritet teszek majd bele legközelebb, mert a 15 dkg-tól nem lett elég édes. Köszönöm szépen a receptet!:)
VálaszTörlésSzia! :-)
TörlésNagyon örülök! :-) Bár ez így már nem is az én receptem, az érdem a Tiéd! :-)
Ha eritrittel dolgozol abból mindig kicsit több kell, mert csak 70% az édesítő ereje a cukorhoz (így a nyírfacukorhoz) képest is.
Én köszönöm a visszajelzést! :-)