2016. április 25., hétfő

Sztracsatellás joghurthab cukor nélkül



És akkor jöjjön a citromos, az epres és a kókuszos után a sztracsatellás joghurthab!


Hozzávalók 3 adaghoz:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-70 g nyírfacukor*
-4 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-60 g cukormentes vagy nagyon magas kakaótartalmú (legalább 70%) étcsoki
-1 késhegynyi vanília velő vagy 1 kiskanál vanília kivonat


Elkészítés:
A csokoládét daraboljuk fel nagyon apróra. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hozzá a joghurtot, a vaníliát és a nyírfacukrot. Folyamatosan kevergetve hevítsük fel amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. FORRALNI NEM SZABAD!!! Ha ezzel kész vagyunk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük bele a csokidarabokat.  A hideg(!) tejszínt verjük habbá és forgassuk a csokis-joghurtos alapba. Én kézi habverővel még habosítottam egy kicsit. Töltsük kisebb poharakba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.


Jó étvágyat!

A recept ötlete a Puffin, és a Dívány konyha receptjéből ered.
*Én most nyírfacukrot használtam, de bátran használhattok a recepthez más édesítőt is.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...