2013. december 10., kedd

Csavart kiflik cukormentesen a csíkos kalács tésztájából


Emlékeztek még a kakaós-vaníliás kalács receptre, ami édesítővel készül? Most kis csavart csigákat sütöttem belőle, amiket jól megszórtam eritrittel és fahéjjal. Más lisztet használtam, de ez nem annyira vált be, mint az eredeti receptnél leírt verzió. Úgyhogy ezt a mostani alapanyagot inkább hagyjuk is. (Hogy a maradék két és fél kilóval mit kezdek, azt nem tudom...). Tehát a tészta hozzávalóit és az elkészítés menetét lessétek meg : itt.


Ha megvan a kakaós és a vaníliás tészta, akkor mindkettőt osszuk három részre és nyújtsuk kör alakúra. Kettőt-kettőt fektessünk egymásra és vágjuk 8 cikkre. A szélesebbik felüknél tekerjük fel őket, mint egy kiflit. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve takarjuk le őket, és langyos helyen hagyjuk szép kövérre kelni. Ha megkeltek, habarjunk el egy tojást és kenjük le vele a kifliket. Mindegyiket szórjuk meg alaposan eritrittel és hintsünk rá fahéjat. 
Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30-35 percre. Mi a nyáron eltett fahéjas-nyírfacukros szilvalekvárral ettük, de aki nem ennyire édesszájú, annak magában is ízleni fog! :-)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...