November 19.-én került megrendezésre a II.GoodFood főzőklub. Olyan mázlista vagyok, hogy Tesómmal együtt vehettem részt az eseményen. Először kicsit aggódtam, hogy egy átdolgozott nap után milyen lesz este 10-ig főzőcskézni, másnap pedig hajnalban kelni, de annyira jó volt az egész, hogy másnap vigyorogva keltem :-)))
Tehát Tefal- GoodFood örömfőzés a Blanchir főzőiskolában. Szerda, fárasztó nap, szakadó eső... Így indultunk Csepelről Budára. Aztán az események 180 fokos fordulatot vettek :) A főzőiskola nagyon hangulatos, a szervezők (beleértve a Tefal és a GoodFood képviselőit, valamint a séfet: Szatmári Ferit is) végtelenül jófejek voltak. Előre jeleztük, hogy mindketten cukorbetegek vagyunk, amire figyeltek is a főzés során. Egyedül a desszert okozott problémát, de szóltak, hogy becsomagolják nekünk, hozzuk csak haza a családnak.
Tehát odaértünk, megcsodáltunk mindent, megkaptuk a csini GoodFood-os kötényeket, és kezdődött a buli. A hozzávalók már az asztalon sorakoztak, jöhetett a találgatás: miből mi készül majd. Aztán 3 fős csapatokat kellett alkotni. Persze a két Hortobágyi el sem mozdult egymás mellől, így Rékával kibővülve Mi lettünk a Kakukkfű csapat. (Milyen meglepő... :-) )
És ami izgalmassá tette a főzőcskézést, az a verseny volt. Ugyanis minden fogást úgy kellett tálalni, hogy elnyerje a szakavatott (és szemfüles) zsűri tetszését. A legszebbnek ítélt fogások fotói megjelennek a januári GoodFood-ban. És a tálaláskor kapott pontok -és némi kóstolás- után az este végén a zsűri eredményt hirdet, az első három csapat pedig könyveket kap, valamint választhat egyet a főzéshez is használt Tefal edények közül. Tehát belehúztunk... Most beszéljenek a képek helyettem:
Sorakoznak a hozzávalók |
Mézi sütilapát. IMÁDOM!!! |
Balzsamos céklasaláta
A jobb felső a miénk, a tükörtojásba kakukkfüvet is sütöttünk! |
:-) |
Mindenki kever-kavar, forognak a fakanalak |
Dolgozik a zsűri. Mi pedig kukkolunk... |
A séf, Szatmári Feri |
Roston sült tőkehalfilé pirított zöldségekkel
A főétel |
Pálinkával flambíroztunk |
Vaníliás sütőtökleves is készült |
A zsűri figyel, a csapatok izgulnak... |
Vaníliás sütőtökleves tejhabbal, chilis tökmaggal
A nyertes levesünk :-) |
A desszertünk :-) |
És akkor a sok keverés-kavarás-tálalás és falatozás után megszülettek az eredmények: az előkelő második helyen végeztünk! :-))) Annyira örültünk, hogy az ott felejtett sütik csak félúton hazafelé jutottak eszünkbe...
Majd megmutatom a nyereményünket és elmesélem, mit is főztünk, de most belehúzok a karácsonyi sütis bejegyzésekbe, mert már sokan várjátok.
Ezúton is köszönöm a szervezőknek a szép estét :-)
A bejegyzéshez az enyémeken kívül a GoodFood fotóit is felhasználtam.
És akkor pótolom is a mulasztást: íme a nyereményem :-)
A 2014 januári GoodFood-ban megjelent egy cikk a főzőestről.
A csoportképről szerencsésen lelógtunk (nemhiába Mi voltunk a renitens csapat), úgyhogy ezen senki ne keressen! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése