Fotó: Chefparade
Már korábban említettem itt, hogy alkalmam nyílt részt venni egy csokikurzuson. Belemerültem a számtalan (jobbnál jobb) lehetőség tanulmányozásába, végül a következőn akadt meg a szemem :
Tehát az első perctől olyan volt a hangulat, mintha egy baráti főzőcskén vettünk volna részt. Senki nem feszengett, csak örömmel kevertünk-kavartunk és kíváncsian vártuk az instrukciókat.
Szépen sorban elkészült a biscotti, a gyümölcsvaj, a házi Bailey's és a csokoládépiramis.
Felváltva figyeltem, csináltam, fotóztam, és közben ámultam- bámultam. A sok beszéd helyett jöjjenek a képek, biztosan tetszeni fog nektek is! :-)
Hangulatos kis kirakat |
Ami ebben a boltban nincs, az nem is kell a cukrászathoz! |
Látjátok a bal csücsökben? Diabetikus csoki!!! :-) |
Ez bizony egy muffin! |
Persze a csokiműhely szakácskönyvboltként is funkcionál. |
Lesz diabetikus
süti kurzus is!
|
Megsültek a biscottik |
Ez a gyümölcsvaj nagy találmány! |
Biscotti szeletelés után |
Egy kupac aszalt gyümi |
Fehér csokiból is készült piramis |
Csokoládé temperálás. IMÁDOM! |
Alakul a csoki piramis
|
Miután elkészültek a finomságok, feldíszítettük őket. Már csak ki kellett találni, kit szeretnénk meglepni vele.
És a végén ezek a gyönyörűségek kerültek a fa alá :
Cantucci biscotti
Passion fruit gyümölcsvaj
Ír krémlikőr
Az ír krémlikőrt idén karácsonykor megpróbálom cukormentesen is elkészíteni.
Csokoládépiramis
Mondanom sem kell, mekkora örömet szereztem vele! :-) Jövőre folyt. köv...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése