2014. január 7., kedd

Karácsonyi gasztroajándék kurzus a Chefparade Csoki és Sütiműhelyben

                                                                                                             Fotó: Chefparade

Már korábban említettem itt, hogy alkalmam nyílt részt venni egy csokikurzuson. Belemerültem a számtalan (jobbnál jobb) lehetőség tanulmányozásába, végül a következőn akadt meg a szemem :

Kép és ajánló: Chefparade

Trendi lett home-made dolgokat ajándékozni. Ehhez szeretnénk mi is ajándék ötleteket nyújtani a gasztronómia terén is. Biztos nem tévedünk nagyot ha édességet, italt és valami különlegeset vagy szokatlant ajándékozunk szeretteinknek. Lesz egzotikus gyümölcsös, csokis, italos, és otthon megsüthető ajándék is. Bónuszként mind feldíszítjük őket, így akár egyből lehet is ajándékozni.
  • Passion fruit - gyümölcsvaj
  • Ír whiskys krémlikőr
  • Csokoládépiramis
  • Cantuccini - mandulás toszkán keksz 
Ez az! Ha már nem ehetem meg, ami egy csoki vagy sütikurzuson készül, hát elmegyek egy olyanra, ahol eleve nem saját részre gyártják a finomságokat, hanem ajándékba! Karácsony előtt pár nappal ez duplán jó bulinak tűnt.Volt egy kis kalamajka a jelentkezésemmel, de hála a Chefparade csapatának, a végén minden megoldódott. Ezúton is köszönöm Nekik! :-) Tehát December 18.-án betoppantam a csokiműhelybe. Ez a hely valami csodálatos! Teljesen el voltam varázsolva arra a néhány órára, amíg ott voltam. Annyi kincs van abban a boltban, hogy csak na! Sajnos (illetve a pénztárcámnak szerencsére) csak a kezdés előtt néhány perccel érkeztem, így nem maradt időm vásárolni. Majd legközelebb... A kurzust Csiszér Dóri vezette, aki szerintem erre született. Rendkívül kedves, nagyon profi, a receptjei pedig zseniálisak.
Csiszér Dóri ,
aki pont ilyen aranyos, mint a képen :-)

Tehát az első perctől olyan volt a hangulat, mintha egy baráti főzőcskén vettünk volna részt. Senki nem feszengett, csak örömmel kevertünk-kavartunk és kíváncsian vártuk az instrukciókat. 


Szépen sorban elkészült a biscotti, a gyümölcsvaj, a házi Bailey's és a csokoládépiramis. 
Felváltva figyeltem, csináltam, fotóztam, és közben ámultam- bámultam. A sok beszéd helyett jöjjenek a képek, biztosan tetszeni fog nektek is! :-)



Hangulatos kis kirakat




Ami ebben a boltban nincs, az nem is kell a cukrászathoz!





Látjátok a bal csücsökben? Diabetikus csoki!!! :-)







Ez bizony egy muffin!
Persze a csokiműhely szakácskönyvboltként is funkcionál.




Lesz diabetikus
süti kurzus is!


Megsültek a biscottik



Ez a gyümölcsvaj nagy találmány!


Biscotti szeletelés után





Egy kupac aszalt gyümi
Fehér csokiból is készült piramis
Csokoládé temperálás. IMÁDOM!
Alakul a csoki piramis

Miután elkészültek a finomságok, feldíszítettük őket. Már csak ki kellett találni, kit szeretnénk meglepni vele.


És a végén ezek a gyönyörűségek kerültek a fa alá :

Cantucci biscotti



Passion fruit gyümölcsvaj



Ír krémlikőr


Az ír krémlikőrt idén karácsonykor megpróbálom cukormentesen is elkészíteni.


Csokoládépiramis



Mondanom sem kell, mekkora örömet szereztem vele! :-) Jövőre folyt. köv...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...