ÉS NEM HÁMOZTAM MEG AZ ALMÁT! A puffancsok könnyűek, szaftosak és nagyon finomak lettek. Kicsit az almás palacsintára emlékeztet, de mégsem az. Ebből a mennyiségből három tepsi, összesen 30 nagyobbacska darab lett. Érdemes kipróbálni. Finom és egészséges, ráadásul könnyen magunkkal tudjuk vinni, így megoldva a kis étkezéseket, vagy csak úgy, nasinak. :-)
Hozzávalók:
-20 dkg diabetikus liszt (Diabestar sütőliszt)
-20 dkg zabpehely
-60 dka alma (tisztítva mérve)
-25 dkg vaj
-15 dkg nyírfacukor por
-4 tojás
-1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
-fél tk őrölt fahéj
A vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát. Vegyítsük el, adjuk a vajas krémhez és keverjük simára. A megmosott almákat vágjuk négybe, távolítsuk el a magházukat, és kockázzuk fel. Az alma kockákat dolgozzuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal rakjunk halmokat, és 225 fokra előmelegített sütőben süssük rózsaszínűre őket. Ez kb 15-20 perc. A csókok kicsit szét fognak terülni, ezért hagyjunk köztük távolságot! Én egyszerre 10 darabot sütöttem, így három körben ki is sült az összes. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése