2014. március 16., vasárnap

"Túró Rudi" torta (diabetikus)


Egy nagyon hasonló süti volt már a blogon. A kép minősége hagyott kívánni valót maga után, az elnevezés sem volt az igazi, és a recept is túl bonyolult volt. Helyette sütöttem ezt a gyönyörűséget, így a régi törlésre kerül, viszont a recepttár egy jó kis "Túró Rudi" tortával lesz gazdagabb. :-)


Hozzávalók egy 22 cm-es tortához:
-12 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (DW sütőliszt)
-8 dkg nyírfacukor por
-2 ek keserű kakaópor 
-3 tojás
-100 g tejföl
-1 dl olaj
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
A tetejére:
-500 g túró
-100 g tejföl
-200 ml habtejszín
-3 ek folyékony édesítő
-1 csomag (20g) zselatin
-0,5 dl víz, 1 kk vanília velő
A bevonathoz:
-100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (74%), 3 dkg vaj

 

Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd dolgozzuk el a tejföllel és az olajjal. A száraz anyagokat szitáljuk össze, és forgassuk össze az előzőekkel. Simítsuk sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. (Kb 30 perc). Ha kicsit lehűlt, fordítsuk meg a formában, húzzuk le róla a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót törjük át és keverjük el a tejföllel, a vaníliával és az édesítővel. Verjük fel a tejszínt, és forgassuk össze a túróval. A fél dl vizet forrósítsuk fel, oldjuk fel benne a zselatint csomómentesen, majd lazítsuk egy kevés krémmel, végül öntsük vissza a többihez és lazán forgassuk össze. Kenjük el a torta tetején, és tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. A befejezésnek több módja is van: az egyik, hogy a csokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk (esetleg lereszeljük), és ezzel szórjuk meg a torta tetejét. A másik -amit én csináltam-, hogy vízgőz fölött egy kevés vajjal megolvasztjuk a csokit, és ezzel vonjuk be a süti tetejét. Így utólag praktikusabbnak tűnik a csokiforgácsos verzió, mert a visszadermedt csoki miatt kicsit macerás a torta szeletelése. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...