A Diabetic Living nyári számában akadt meg a szemem ezen a csodás máglyarakáson. Szerintem szuper, mert egy cukorbeteg konyhájában nagyjából minden fellelhető, ami az elkészítéséhez kell. A recepten itt-ott módosítottam egy kicsit, követve a saját ízlésemet. Most ezt a verziót olvashatjátok:
Hozzávalók 4 személyre:
-8 szelet előre szeletelt graham kenyér
- 3 alma szeletelve
-3 evőkanál diabetikus baracklekvár
-2 dl tej
-2 tojás
-2 ek nyírfacukor
-1 marék dió
-őrölt fahéj
-vanília kivonat vagy mag
Elkészítés:
A diót törjük durvára és száraz serpenyőben pirítsuk illatosra.
A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét. A fehérjét felhasználásig tartsuk a hűtőben. A tejet ízesítsük 1 ek nyírfacukorral és a vaníliával, aztán keverjük hozzá a tojások sárgáját. Az almák magházát vágjuk ki, szeleteljük fel vékonyan és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Egy 20*20-as tepsit vagy sütőtálat béleljünk ki sütőpapírral. 4 szelet kenyeret áztassunk a tejbe és fektessük le a tepsi aljára. Kenjük meg őket a baracklekvárral, majd terítsük szét rajta az almát és szórjuk rá a diót. A másik 4 szelet kenyeret is fürdessük meg a vaníliás tejben és fektessük az alma tetejére. Ha maradt a tejből, csorgassuk rá. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30-35 percre. (Ha az alma elkezdett puhulni, akkor jó úton járunk). A maradék nyírfacukorral és egy csipetnyi vaníliamaggal -ez elhagyható, de finom - verjük habbá a tojások fehérjét, majd kenjük a máglyarakásra és toljuk vissza a sütőbe, amíg pirulni kezd a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése