A cukormentes gumicukor pillanatnyilag a legnézettebb recept a blogon. Eddig egészen pontosan 7337-en kattintottatok rá. Valaki azt írta, hogy kipróbálta narancsos változatban, és a gumicukor nem állt össze. :-( Nem hagyott nyugodni a dolog, és gyorsan én is összedobtam egy narancsos-citromos verziót. Jelentem: sikerült. :-) Az egyetlen ok ami miatt nem áll össze az az lehet, ha felforraljuk a zselatint. Erre mindenki figyeljen, elég finoman összemelegíteni, formába tölteni, és 20 perc múlva már kész is! Íme: (Az ötlet innen.)
Hozzávalók:
-200 ml narancslé, lehetőleg frissen facsart, lustáknak 100%-os bolti
-fél citrom kifacsart leve
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit
-1 zacskó (20g) zselatin.
Elkészítés:
Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. Amikor minden szépen szépen összeolvadt, öntsük szilikon bonbon formákba. Várjunk, míg kicsit lehűl, aztán tegyük a fagyasztóba (!) 20 percre. Ha ez letelt, nyomjuk ki a formából és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 1-2 napig. Ennyi :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése