:-) :-) :-)
Igazi retro édesség házilag, ta-dammm! :-D Nem is én lennék, ha például TÉLEN készült volna. De mit csináljak, ha pont az év első kánikulához közeli napján lapozgattam egy régi Nők Lapja Konyhát, és akadt meg a szemem egy hasonló recepten?!
Hozzávalók 10 darabhoz:
-400 ml habtejszín
-100 g 74%-os étcsokoládé
-40 g vaj
-150 g nyírfacukor
-1 tk vanília kivonat
-1 csipet só
-10 fagylalt tölcsér (sima ostya)
A csoki burokhoz:
-100 g 74%-os étcsokoládé
-35 g vaj.
Ebből maradni fog, de ennyi kell, hogy szépen meg tudjuk mártani a betöltött tölcséreket.
Elkészítés:
100 g csokoládét 4 dkg vajjal vízgőz fölött olvasszunk fel. A hideg (!) tejszínt egy csipet sóval és a nyírfacukorral verjünk habbá. Ízesítsük a vanília kivonattal, és óvatosan forgassuk össze a langyosra hűlt csokival. A tölcsérekbe kanalazzuk csurig a krémet és simítsuk le. A hűtőben hagyjuk kicsit dermedni. Olvasszuk fel a maradék csokit két teáskanál (3,5 dkg) vajjal, és egy gyors mozdulattal mártsuk bele a tölcsérek tetejét. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csokiburok megdermed a tetején. Kis idő múlva már fogyasztható, de az állaga másnapra az igazi. És valami különös okból kifolyólag a tölcsér sem ázik el ... ;-)
A tölcsér tápértékéről Max-nél találtam infókat:
Ostyatölcsér sima kicsi (3,7 g-os, 1-2 gombóchoz)
Energia kj / kcal: 60 / 14
Fehérje: 0,5
Zsír: 0,2
Szénhidrát: 2,6
Ostyatölcsér sima nagy (7 g-os)
Energia kj / kcal: 107 / 26
Fehérje: 0,9
Zsír: 0,3
Szénhidrát: 4,8
Jó étvágyat! ;-)
Szuper :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! ;-)
TörlésNagyon tuti Anna!Kipróbálom!:-)
VálaszTörlésKöszi Zsu, hajrá! :-D
Törlés