2014. június 15., vasárnap

Epres tejpuding (diabetikus)


A fehér csokoládés eperlekvárból kimaradt néhány marék gyümölcsöt gyorsan fel kellett használni valamihez. Mivel a 
Kinder tejszeletből meg egy kis tej és tejszín maradt meg, ezért egy kis epres tejpuding lett a végeredmény. Ezzel igazán nincs sok munka, de a siker garantált :-)


Hozzávalók 6 adaghoz:
-45 dkg eper (tisztítva mérve)
-2,5 dl tej
-2,5 dl tejszín
-fél zacskó zselatin (10 g)
-1,5 ek folyékony édesítő.
Persze az ízeket tovább lehet fokozni vaníliával és reszelt citromhéjjal, de ezek nélkül is nagyon finom.


Elkészítés:
A megmosott és lecsumázott epret turmixoljuk le. A tejet és a tejszínt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, amíg egyneművé olvad. Forralni nem kell! Adjuk hozzá az édesítőt és az eper velőt. Keverjük össze. Töltsük hideg vízzel kiöblített formákba és dermedésig tegyük a hűtőbe. Néhány óra múlva szépen kiborítható a formákból. 


A gyerekek imádják! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...