Szezonja van, muszáj meggylevest csinálni! Most nem liszttel sűrítettem, hanem pudingporral. Puncsossal! :-)
Hozzávalók:
-300 g magozott meggy
-700 ml víz
-1 rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg
-3 ek folyékony édesítő
-200 ml tejszín
-20 g főzős puncs puding (fél csomag)
-2 tk rum aroma
Elkészítés:
-A meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítőt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfűszeget. Főzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fűszereket. A tejszínben keverjük el csomómentesen a pudingport. Merjünk bele egy kis forró levest, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a többihez. Állandóan kevergetve forraljuk fel. Ha ez megtörtént, kész is van. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a rum aromát és jól hűtsük be mielőtt fogyasztanánk.
Ui: ez egy nagyon tömény leves, intenzív ízekkel. Én nem is előételnek ettem, hanem úgy, mint egy desszertet. Aki inkább a klasszik verziót kedveli, adjon hozzá még 3-4 dl tejet, és édesítsen utána.
Ui: ez egy nagyon tömény leves, intenzív ízekkel. Én nem is előételnek ettem, hanem úgy, mint egy desszertet. Aki inkább a klasszik verziót kedveli, adjon hozzá még 3-4 dl tejet, és édesítsen utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése