2014. július 1., kedd

Vándordíj - Liebster award

Díjat kaptam! Mégpedig a Liebster award vándordíjat. Ági lepett meg vele, a Konyhán innen-kerten túl blog háziasszonya. Ezúton is köszönöm Neked Ági :-)

 "A Liebster award lénye abban áll, hogy válaszolunk arra a négy kérdésre, amit a díj átadója tesz fel nekünk, majd -mivel ugyebár vándordíj-, továbbadjuk azt 11 általunk kedvelt bloggernek a mi négy kérdésünkkel." 

 A nekem (és tíz blogger társamnak) szánt kérdések a következőek:

1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod?
Nem tudok egyet kiemelni, mindig abba vagyok "szerelmes", ami éppen érik. Először az eper, aztán a málna, a ribizli, cseresznye, meggy, sárga és őszibarack, a szeder, és még sorolhatnám a sok kedvencet... :-)

2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed?
Ebből sem tudok csak egyet megemlíteni. Az egyik kedvencem a paprikás csirke volt nokedlivel. És imádtam a bundás kenyeret, amit lusta vasárnapokon együtt evett a család.  Gyerekkoromban volt egy horgász tanyánk, ahol Apukám szebbnél szebb halakat fogott. (És mekkorákat!) Anya a zsákmányokból olyan halászlét tudott főzni, hogy ha minden nap azt kellett volna ennem, akkor is boldogan vettem volna az akadályt :-) Még egy favorit, ez Anyu találmánya: héjában sült krumpli zöldvajjal. Direkt írom így: mert nem holmi zöld vaj, amiről beszélünk. A ZÖLDVAJ az egy fogalom. Nincs rá konkrét recept, sós vajjal kevert zöldfűszerek (amiket épp talált a kertben), néha még zsenge spenót is került bele, és sok fokhagyma. A félbevágott újkrumplira köménymagot hintett, így sütötte meg, és még forrón ettük azt a csodálatos zöldvajat rákenve úgy, hogy az elolvadt a krumplik tetején. 
Az Erdélyi Konyhában már meséltem egy nagyon kedves gyerekkori emlékemről, amikor Édesanyám reggel iskola előtt leszaladt a kertbe epret szedni, és mire álmosan a konyhaasztalhoz ültem, már ott piroslott a frissen főzött lekvár az asztalon. Ennek az ízét sem felejtem el soha <3
Az egyik legkedvesebb névnapi ajándékom egy palacsinta volt. Lepke alakú. Szeretettel töltve. Csurig! Anyu csinálta nekem. <3 <3 <3 A tésztából pillangót "festett" a serpenyőbe. Miután megsült, fel is díszítette. A pápaszemek baracklekvárból voltak. 
És amit még feltétlenül meg kell említenem, az a kakaós kalács. Nagymamám sütötte már Apunak amikor Ő volt gyerek, aztán Anyu sütötte az egész családnak. Kelt kalács rengeteg kakaóval. Amikor megsült és felvágtuk, csorgott ki belőle a sűrű csoki, néhol meg kis édes rögök maradtak benne... Nem tudom, hogy Apa, a Tesóm vagy Én szerettük jobban. Minden esetre egy nagy bögre hideg tejjel egyszerűen felülmúlhatatlan volt!

 3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál?
Anyu, mert legendásan jól főz és Tesóm, mert épp olyan konyhabolond, mint én. 

4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez? 
A magyar konyhán kívül nagyon szeretem a görög és az olasz konyhát. És néhány mexikói kaja is lázba tud hozni. 

És akkor tovább is adom a stafétát :

  1. Ízemlékek
2. Nyammm
11.Hankka

Persze a sorrend nem számít, mind a tizenegy blog nagyon kedves a szívemnek. Épp ugyanannyira. <3



És a kérdéseim:
1. Mi a kedvenc recepted a blogodról, és miért?
2. Kitől tanultad a legtöbbet a sütés- főzésről?
3. Mi volt a legnagyobb konyhai baklövésed?
4. Mire vagy a legbüszkébb ami a blognak köszönhető?

Ezúton köszönöm még egyszer Áginak a díjat és köszönöm az általam olvasott összes blog írójának, hogy remek írásaikkal, receptjeikkel és ötleteikkel, valamint nagyszerű fotóikkal gazdagítják a mindennapjaimat :-)


8 megjegyzés:

  1. Kedves Anna!

    Gratulálok a díjhoz, megérdemled! Egyben szeretném megköszönni, hogy rám is gondoltál! :)

    Puszi,
    Vera

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Veruss!

      Köszönöm szépen, és én is gratulálok Neked ;-)

      Puszi, Anna

      Törlés
  2. :) Nagyon jó volt olvasni a gyermekkori kedvenceidről! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Végre ideértem! :) Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet, a gyermekkori gasztro-élményeidet különösen! :) Gratulálok a díjhoz, és köszönöm, hogy én is eszedbe jutottam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Hankka!
      Köszönöm, és én is gratulálok Neked! :) Persze, hogy eszembe jutottál! Várom a bejegyzésedet :)

      szia

      Törlés
  4. Szuper bejegyzés! Nem mellékesen pedig Tündér vagy Anna! Nagyon köszönöm :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ági! Szuper, hogy így örülsz! :-D Gratulálok! ;-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...