2012. szeptember 15., szombat

Juhtúrós-lilahagymás kuszkusszal töltött kápia paprika




Ezt az ételt fogyaszthatjuk önmagában, előételként, vagy akár köretnek is.

Hozzávalók 2 személyre:
-15 dkg kuszkusz (Biopont)
-300 ml zöldség alaplé
-100 g juhtúró
-120 g tejföl
-10 dkg lilahagyma
-3 db kápia paprika (25 dkg)
-só, frissen őrölt színes bors
-olíva olaj

Elkészítés:
A kuszkuszt forrázzuk le a zöldség levessel, és fedjük le.
Hagyjuk állni 12-15 percig, majd villával keverjük át.
Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát és ízesítsük sóval, borssal.
A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk félbe.
Távolítsuk el a magokat, és a nagyobb ereket vágjuk ki belőle.
Töltsük meg a kuszkusszal és sorakoztassuk őket kiolajozott tepsibe.
A tetejét spricceljük meg olíva olajjal, és előmelegített forró sütőben addig süssük, míg a teteje színt kap.
Jó étvágyat :-)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és én így magában tudnám elképzelni, de most rögtön.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizi :-)
      Alkalomadtán próbáld ki. A kuszkusznak hála nincs sok munka vele, és jól variálható. Egy spenótos-fetás verzió például gombába töltve kis fokhagymával... :-D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...