2012. szeptember 23., vasárnap

Brokkoli krémleves fokhagymás sajtkrémmel

Már megint egy leves. Nem ismerek magamra :-D
Egy gyors, könnyű brokkoli krémlevest csináltam a vasárnapi ebédhez.
Semmi flanc, egy kis tejszín, fokhagymás krémsajt, szerecsendió és borsikafű egészíti ki a brokkoli ízét.
Nagyon gyorsan kész van, időhiányban szenvedőknek melegen ajánlom.
Plusz pont, hogy szénhidrát alig van benne!

Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli
-180 ml tejszín
-200 g fokhagymás ömlesztett sajt
-só 
-fehér bors
-őrölt kömény
-borsikafű
-frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A megmosott brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárat karikázzuk fel.
Lobogva forró sós, köményes vízben főzzük-pároljuk puhára.
Nem kell, hogy teljesen ellepje. Fedjük le, így a kilógó részek is szépen megpuhulnak.
Amikor már puha (10-15 perc), adjuk hozzá a tejszínt, a sajtot és a többi fűszert és turmixoljuk össze.
Tegyük vissza a tűzre, amíg egyet rottyan, és már kész is. :-)
Én kb 2 liter vízben főztem, így egy igazán könnyű leves született.
Aki sűrűbbre szeretné, párolja kevesebb vízben a brokkolit, vagy a főzés után öntsön le belőle.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...