Sajnos ősziesre fordult az idő. Minden szürke, esik az eső, és az ember lánya bizony fázik.
Ilyenkor jól esik egy csésze forró krémleves. Most a krumplira esett a választásom, igazi klasszikus hagymás- pirospaprikás kivitelben. Hogy legyen benne egy kis rafinéria, a tetejét ropogós kölesgolyókkal szórtam meg.
Hozzávalók 2 személyre:
-1 kis fej vöröshagyma (8 dkg)
-30 dkg krumpli
-1 ek olaj
-6 dl zöldség alaplé
-100 g tejföl
-1 babérlevél
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk pirospaprika
-só
-magyaros kölesgolyó a tálaláshoz (Biopont)
Elkészítés:
A hagymát és a krumplit pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Forrósítsunk fel 1 ek olajat, dobjuk rá a hagymát, sózzuk meg és pároljuk puhára.
Nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát, szórjuk meg pirospaprikával, keverjük meg és dobjuk rá a krumplit.
Öntsük fel az alaplével, dobjuk bele a babérlevelet és főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Ha kell, még sózzunk utána.
100 g tejfölt keverjünk el egy merőkanálnyi forró levessel, majd öntsük vissza a többihez, és forrásig főzzük tovább, majd húzzuk félre és turmixoljuk össze, míg homogén nem lesz.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a kölesgolyókkal.
Feltétlenül próbáljátok ki! Én nem rajongok a levesekért, de ez nagyon finom :-)
Imádom a burgonyalevest!:-) Köszönöm Neked ezt a receptet!:-)
VálaszTörlésNagyon szívesen!
TörlésRemélem,kipróbálod :-D