2012. október 23., kedd

Boci süti (diabetikus)


A boci süti nagy kedvenc volt nálunk, mielőtt cukros lettem.
Eljött hát az ideje, hogy kikísérletezzem a diabetikus változatot.
Jelentem: kész. És nagyon- nagyon finom !!!
A tésztája majdnem ugyanaz, mint a csokoládés joghurt tortáé, a túróba pedig csak egy kis vanília, citromhéj és folyékony édesítő került.
Egyszerűen nagyszerű :-)

Hozzávalók a tésztához:
-15 dkg diabetikus liszt
-3 dkg kakaó por
-1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
-10 dkg nyírfacukor
-csipetnyi só
-6 tojás
-175 g joghurt
-1 dl olaj
Hozzávalók a foltokhoz:
-500 g túró
-2 ek folyékony édesítő
-1 kk vanília velő
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 tojás

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
Keverjük hozzá az olajat és a joghurtot.
Válasszuk szét a tojásokat.
A cukor kétharmadát adjuk a sárgájához, a többit a fehérjéhez.
A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad és a tojás kifehéredik.
A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojás sárgáját, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Egy 25*35 cm-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
Törjük át a túrót és ízesítsük vaníliával, egy kezeletlen (és alaposan megmosott) citrom reszelt héjával és a két ek folyékony édesítővel. Üssünk bele egy kisebb tojás és keverjük jól össze.
Elég lágy lesz a túró, ezen segíthetünk ,ha kis időre betesszük a hűtőbe.
Formázzunk golyókat belőle, és dobáljuk a tésztába. Még egyszerűbb, ha kanállal pottyantjuk bele a foltokat, bár így nem lesz olyan szép.
Ha belekerült a tehén összes foltja, toljuka tepsit az előmelegített sütőbe és 40 perc alatt süssük készre a sütit.
A végeredmény egy pillekönnyű kakaós süti, krémes vaníliás túró pöttyökkel.



:-) :-) :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...