2012. október 23., kedd

Búbos husi

A búbos hús tulajdonképpen a töltött csirke leegyszerűsített verziója. Nincs vele annyi macera, és szinte bármilyen húsból elkészíthető. Csináltam már csirke-, ill. pulykamellből, de még karajból és combból is.
Ezt a receptet is Anyukámtól tanultam, bár kicsit módosítottam a recepten. A finnyás pasi ugyanis nem szereti a májat, ezért a friss csirkemájat egyszerűen májkrémmel helyettem, és egy kis sajt is került a töltelékbe.
Tökéletes vasárnapi ebéd. Kínáljunk mellé krumplipürét és tejfölös uborkasalátát.

Hozzávalók 4 személyre:
-70 dkg csirkemell filé
-1 fej vöröshagyma
-3 zsömle
-2 kis doboz szárnyas májkrém
-5 dkg bacon
-só, bors
-1 tojás
-1 csokor friss petrezselyem
-5 dkg trappista sajt
-olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel és kicsit ütögessük ki.
Sózzuk- borsozzuk, és kevés olajon hirtelen pirítsuk meg mindkét oldalát. sorakoztassuk olajozott tepsibe.
A bacont és a finomra vágott hagymát pirítsuk meg. Keverjük össze a beáztatott és kinyomkodott zsömlékkel, az apróra vágott friss petrezselyemmel, a májkrémmel, a reszelt sajttal, ízesítsük sóval és borssal, majd keverjünk hozzá egy tojást.
A tölteléket kupacokban pakoljuk a hússzeletekre. Forró sütőben addig süssük, míg a hús átsül, és a töltelék megpirul a tetején.
Ha szükséges (mert a hús már nagyon pirul, a töltelék pedig még nincs kész), akkor a sütés vége felé öntsünk egy kevés vizet a hús alá.
Kínáljunk hozzá krumplipürét és tejfölös uborkasalátát. Cukorbetegek fogyasszák párolt zöldséggel.
Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...