Ezen a rövidke hétvégén csak egy pohárkrémre maradt időm. Viszont ez nem semmi: a pörkölt diós és a vaníliás tejszínes mascarpone réteg között fahéjas-szegfűszeges párolt alma van, a tetejére pedig fahéjas vajban pirított kekszet morzsoltam.
Hozzávalók 4 személyre:
-400 g mascarpone
-200 ml habtejszín
-6 közepes alma
-1 csomag habfixáló
-3 dkg nyírfacukor
-8 dkg dió
-6 dkg diabetikus teasüti
-1 púpozott tk vaj
2 ek folyékony édesítő
-5 szem szegfűszeg
-1 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 tk vaníliavelő
-őrölt fahéj.
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk ki a magházat, majd kockázzuk fel.
1 dl vízzel, 1-2 tk fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szegfűszeggel, és a nyírfacukorral pároljuk puhára. Hagyjuk kihűlni.
Egy másik serpenyőben szárazon pirítsuk meg a diót és tegyük félre. Ha kihűlt, dörzsöljük le róla a héját és törjük kisebb-nagyobb darabokra.
Forrósítsuk meg a vajat, morzsoljuk bele a teasüteményt és pirítsuk meg.Szórjuk meg fahéjjal.
A hideg (!) tejszínt a habfixálóval, 2 ek folyékony édesítővel és a vaníliával verjük habbá, majd óvatosan forgassuk össze a mascarpone-val.
Felezzük el a krémet. Az egyik felébe keverjük bele a pörkölt diót.
Már csak poharakba kell rétegezni:
Alulra kerül egy kis diós krém, majd a párolt alma,a vaníliás krém, végül a tetejére szórjuk a fahéjas pirított kekszmorzsát.
Tálalásig tartsuk hűtőben.
Jó étvágyat :-)
Elkészítettem, nagyon finom, üde desszert, köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzia Hankka!
TörlésÚgy örülök, nagyon szívesen! :-)