A piacon találtam 100ft-ért avokádót, így amíg főtt az ebéd, gyorsan csináltam egy kis avokádókrémet.
Egyszerű, pikk-pakk elkészül, és még egészséges is.
Kell ennél több ?
-3 érett avokádó
-fél citrom
-2 gerezd fokhagyma
-1 ek natúr joghurt
-só, fehér bors
Elkészítés:
Az avokádókat a magjuk mentén vágjuk félbe, szedjük ki a magot, és kanalazzuk ki egy tálba a húsát és egy villával törjük át.Rögtön facsarjuk rá a fél citrom levét, különben megbarnul.
Zúzzuk bele a fokhagymát, fűszerezzük sóval és fehér borssal.
Végül adjunk hozzá annyi joghurtot, hogy krémes, kenhető állaga legyen.
Aki extra krémes állagot szeretne, keverje át botmixerrel.
Ennyi. Pirítós+tea+avokádókrém= tökéletes vacsora.
:-) :-) :-)
Szia! Ezt a krémet én is így szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy előtte való nap a joghurtot lecsöpögtettem egy mullpólya segítségével. Így egy kicsit sűrűbb lesz, de állagra teljesen olyan, mint egy bolti vajkrém :)
VálaszTörlésÜdv, Rózsa
(Azt pedig csak így zárójelben írom, hogy a lecsöpögött lét pedig a kelesztet sütikhez használom, ha nem egyből akkor fagyasztom)
Kedves Rózsa!
TörlésIgen, már hallottam, hogy így nagyon finom sűrű joghurtot lehet csinálni,de eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam. :(
Talán a legközelebbi tzatziki-nél nekiállok.
Köszi az ötletet! :)
Minden jót:
Anna