Az időalagút és a ködbe veszett áfonya története...
Hozzávalók:
-2 szép liba comb
-1 kg lila káposzta
-3 szem alma
-10 dkg vörös áfonya
-1 közepes fej vöröshagyma
-1-1,5 ek nyírfacukor
-1 kk őrölt kömény
-só, bors
-2 szép liba comb
-1 kg lila káposzta
-3 szem alma
-10 dkg vörös áfonya
-1 közepes fej vöröshagyma
-1-1,5 ek nyírfacukor
-1 kk őrölt kömény
-só, bors
Így készült:
A megtisztított liba combokat bőrükkel lefelé egy serpenyőben addig sütöttem, amíg a zsiradék nagy része kisült belőle. Átraktam ( még mindig bőrével lefelé ) egy kisebb tepsibe, a kisült zsírt is ráöntöttem, hogy legyen mivel locsolgatni.
Alufóliával lefedve kb 1,5 órán át sütöttem alacsony hőfokon, (már pirult a bőre) majd levettem a fóliát, megfordítottam a combokat és most már forró sütőben, gyakran locsolgatva addig sütöttem, amíg a bőre teljesen ropogósra sült.
A kisült zsírból egy evőkanálnyit kivettem egy serpenyőbe, ezen megfuttattam egy fej apróra vágott hagymát.
Sóztam- borsoztam, őrölt köményt szórtam rá, és egy csapott evőkanál nyírfacukrot.
Erre jött a torzsájától megfosztott és csíkokra vágott káposzta és az alma, amit nem hámoztam meg, csak a magházát vágtam ki, és kis kockákra vágtam.
Egy deci vizet öntöttem alá, átforgattam, és időnként megkeverve puhára pároltam.
Az áfonyás afférról az elején olvashattok, tehát pároljátok pici vízzel és kevéske nyírfacukorral külön, és most, a végén keverjétek a káposztához.
A végeredmény egyébként szuper lett, mi két pofára ettük.
:-) :-) :-)
Pazar fogás!!
VálaszTörlésKöszönöm! Lassan lesz hozzá bejegyzés is :)))
Törlés