A céklás brownie akkora sikert aratott, hogy tovább gondoltam a dolgot és megszületett a narancsos brownie , a tésztájában sütőtökkel.
Ragacsos, nagyon csokis, és jól érezni benne a narancs ízét, a sütőtök viszont teljesen belesimul, így az is fejest ugrik a tepsibe, aki amúgy nem szereti. :-)
Hozzávalók:
-15 dkg sült sütőtök hús
-3 nagyobbacska narancs
-25 dkg diabetikus liszt
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-3+3 dkg cukrozatlan kakaópor
-17 dkg eritrit
-300 g natúr joghurt
-15 dkg margarin
-8 dkg nyírfacukor
-1 tk vaníliavelő
-narancs aroma (elhagyható)
-1 csipet só.
Elkészítés:
A narancsokat alaposan sikáljuk le. (Aki ódzkodik tőle, használjon kezeletlen gyümölcsöt). Reszeljük le a héját, a levét pedig facsarjuk ki és szűrjük le. A magokat távolítsuk el.
A sült sütőtök húst keverjük össze a tojásokkal, a narancs rostjaival és a reszelt héj egyharmadával.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, 3 dkg kakaót, az eritritet és egy csipet sót vegyítsünk el, majd keverjük össze a nedves hozzávalókkal.
Béleljünk ki egy 20*28-as tepsi alját sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát.
170 fokra előmelegített sütőben süssük kb 55-60 percig. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg sül, öntsük egy lábasba narancs levét .200 ml-nek kell lennie, ha kevesebb, egészítsük ki tejszínnel.
Tegyük bele a maradék narancshéjat, a nyírfacukrot, a margarint, a másik 3 dkg kakaót, a vaníliát, és melegítsük össze. Akkor jó, ha egyet rottyan, mielőtt levesszük a tűzről.
A narancs aromát csak a végén adjuk hozzá.
Amikor a tészta megsült, rögtön öntsük le a forró csokis keverékkel és hagyjuk hűlni.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, míg a máz megszilárdul rajta.
A fotózással ezt nem tudtam megvárni, de ha türelmesebbek vagyunk, a végeredmény szépen szeletelhető sütemény lesz!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése