Ezt a receptet Illéskrisz Konyhájánál láttam, és azonnal beleszerettem.
Gyűrű alakú kenyérkék, ropogós héjjal. Én rozsos- napraforgómagos és diabetikus liszt fele-fele arányú keverékéből sütöttem.
Hozzávalók:
-20 dkg napraforgómagos rozsliszt
-25 dkg diabetikus liszt
-200 ml langyos víz
-1 dl langyos tej
-2,5 dkg friss élesztő
-1 kk cukor (hagyományos,a nyírfacukor itt nem működik!)
-egy csapott ek só
-1 tk olaj.
Elkészítés:
A kovászhoz keverjük el a cukrot a langyos tejben és morzsoljuk bele az élesztőt. Meleg helyen várjunk, míg felfut.
Vegyítsük el a kétféle lisztet és a sót, öntsük hozzá a kovászt, és a langyos vízzel együtt gyúrjuk rugalmas tésztává. Kenjük meg kevés olajjal, és hagyjuk letakarva meleg helyen, míg a duplájára kel.
Ha megkelt, osszuk tíz egyforma részre, sodorjunk belőle rudakat, és a két végüket összeillesztve formázzunk gyűrűket a tésztából. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe a karikákat.
180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra a bussolai-kat.
Nálunk most kőrözött került rá, de szerintem bármilyen sajt-, vagy túrókrémmel isteni lehet!
Jó étvágyat! :-)
Az eredeti recept: itt.
Nagyon guszták lettek és biztosan finomak is! Mentettem a receptet, remélem lesz alkalmam kipróbálni. Köszönöm.
VálaszTörlésKedves Margaretta!
TörlésKöszönöm szépen!
Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok,de csak most vettem észre a kedves kommentedet az 1200 olvasatlan email-em között. :(
Remélem, tudsz időt szakítani, hogy megsüsd!
Várom a beszámolót! :)))
Minden jót neked és kellemes karácsonyi készülődést!
Szia