2012. november 25., vasárnap

Fahéjas sütőtök puding (diabetikus)

A múltkori csokoládés és vaníliás sült puding annyira tetszett, hogy most elkészítettem sütőtökös kivitelben.
Az alap receptre az októberi Nők Lapja Konyhában bukkantam, azóta próbálgatom a különböző ízeket.

A sütőtökös változat hozzávalói 4 személyre:
-2 tojás+1 tojássárgája
-2 ek nyírfacukor
-4 dl tej
-1 rúd vanília (1 kk vaníliavelő)
+ 20 dkg sült sütőtök hús
+ 3 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
-Mérjük ki a tejet, adjuk hozzá a tojásokat, a nyírfacukrot, és a vaníliát, és alaposan keverjük simára. A sütőtök húshoz adjuk hozzá a fahéjat, dolgozzuk el, majd keverjük össze a tejes-tojásos alappal. Osszuk el 4 szuflé formában.Állítsuk a formákat egy tepsibe, öntsünk alájuk vizet, és ebben a vízfürdőben süssük őket 140 fokon kb 50 percig. Akkor van kész, ha láthatóan összeáll, és rezgős a teteje. Várjuk meg, míg kihűl, és a hűtőben dermesszük még néhány órát.

Jó étvágyat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...