2012. november 2., péntek

Egyszerű avokádókrém


A piacon találtam 100ft-ért avokádót, így amíg főtt az ebéd, gyorsan csináltam egy kis avokádókrémet.
Egyszerű, pikk-pakk elkészül, és még egészséges is.
 Kell ennél több ?

Hozzávalók:
-3 érett avokádó
-fél citrom
-2 gerezd fokhagyma
-1 ek natúr joghurt
-só, fehér bors

Elkészítés:
Az avokádókat a magjuk mentén vágjuk félbe, szedjük ki a magot, és kanalazzuk ki egy tálba a húsát és egy villával törjük át.Rögtön facsarjuk rá a fél citrom levét, különben megbarnul.
Zúzzuk bele a fokhagymát, fűszerezzük sóval és fehér borssal.
Végül adjunk hozzá annyi joghurtot, hogy krémes, kenhető állaga legyen.
Aki extra krémes állagot szeretne, keverje át botmixerrel.
Ennyi. Pirítós+tea+avokádókrém= tökéletes vacsora.

:-) :-) :-)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ezt a krémet én is így szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy előtte való nap a joghurtot lecsöpögtettem egy mullpólya segítségével. Így egy kicsit sűrűbb lesz, de állagra teljesen olyan, mint egy bolti vajkrém :)
    Üdv, Rózsa
    (Azt pedig csak így zárójelben írom, hogy a lecsöpögött lét pedig a kelesztet sütikhez használom, ha nem egyből akkor fagyasztom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rózsa!
      Igen, már hallottam, hogy így nagyon finom sűrű joghurtot lehet csinálni,de eddig még sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam. :(
      Talán a legközelebbi tzatziki-nél nekiállok.
      Köszi az ötletet! :)
      Minden jót:
      Anna

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...