2013. január 29., kedd

Extra vaníliás sült puding (diabetikus)

Sült puding már készült korábban a Nők Lapja Konyhájának receptje alapján. 
 Az is nagyon ízlett, de most kipróbáltam egy saját verziót, ami még finomabb, még krémesebb, még vaníliásabb.
Az alma churros-t ebbe mártogatni, hmmm.......... :)

A hozzávalókat a fotón olvashatjátok.

A recept 4 személyre szól.
Az elkészítése gyerekjáték:
Csak össze kell keverni minden hozzávalót, míg a nyírfacukor teljesen feloldódik.
 Ezután 4 szuflé formában elosztjuk.
Tepsibe állítjuk őket, amit a formák feléig töltünk vízzel és közepesen meleg sütőben
 (gázsütő 4-es fokozat) "rezgősre" sutjuk. Ez kb. 45 perc.
Ennyi. Nincs vele több munka, mint 3 perc.
Aztán sül magától. És milyen finom! Nálunk még el sem fogyott, és már követelték a repetát. :-)

Jó átvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Köszi! Próbáld ki, tényleg 3 perces munka van vele, és nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, főzőtejszín?

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Erre a célra szerintem mindkettő alkalmas. Amik nálam a konyhaszekrényben lapulak, azoknál csupán 2% különbség van a zsírtartalmukban.
    Nem kell felverni, úgyhogy mindegy,melyiket választod. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Anna!

    Kérlek, a képen hány ml habtejszín/főzőtejszín szerepel, mert forgatom- nagyítom, de nem látom. :(
    köszi előre is! Heléna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Heléna!
      200 ml a tej és a tejszín is :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...