A meggy- joghurt párosítást mindig is szerettem. Ennél a sütinél is bevált :-)
Hozzávalók a tésztához:
(24 kocka lesz belőle)
(24 kocka lesz belőle)
-12 dkg DW sütőliszt
-3 dkg keserű kakaópor
-10 dkg nyírfacukor
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1 csipet só
-6 tojás
-150 g natúr joghurt
-100 ml olaj
A tetejére:
-650 g natúr joghurt
-400 ml habtejszín
-4 ek folyékony édesítő
-1 kk vaníliavelő
-1,5 cs (30g-os) zselatin fix
-500 g meggy (magozva kb 40-45 dkg)
Elkészítés:
A megmosott meggyet magozzuk ki és csöpögtessük le.Szitáljuk össze a lisztet a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval. Válasszuk szét a tojásokat. A nyírfacukor felét adjuk a sárgájához és keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk bele a joghurtot és az olajat is. Keverjük el a lisztes résszel. A nyírfacukor másik felét öntsük a tojások fehérjéhez, és verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk össze a tésztával. Simítsuk egy 25*35-ös, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc. Tudjátok, az első 20 percben nem szabad kukucskálni! :-) Ha a piskóta megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A joghurtot keverjük össze a vaníliával és a folyékony édesítővel, végül dolgozzuk el benne a zselatin fix-et. (Ez azért jobb, mint a hagyományos zselatin, mert nem kell meleg folyadék ahhoz, hogy feloldódjon). Adjuk hozzá a lecsöpögtetett meggyet, és forgassuk bele óvatosan a habbá vert tejszínt. Simítsuk a krémet a süti tetejére és toljuk a hűtőbe néhány órára, míg megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése