Végre kaptam rebarbarát!!! Az egyik feléből pite sült eperrel és sárga barackkal, a másik feléből gyümölcsleves.
Van, aki nem szereti a rebarbarát a savanykás íze miatt. Nekem kifejezetten jól esik, hogy kicsit fanyar, mégis tele van ízzel. Most illatos eperrel házasítottam. Imádom! :-)
Hozzávalók:
-35 dkg rebarbara
-30 dkg eper
-2 rúd fahéj
-1 darabka citromhéj
-5 szem szegfűszeg
-200 ml tejszín
-2 dkg keményítő
-1 kk vanília velő
-3 ek folyékony édesítő
A megtisztított rebarbarát vágjuk ujjnyi szeletekre és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. A szegfűszeget és a citromhéjat tegyük teatojásba, és a két rúd fahéjjal együtt dobjuk a rebarbara mellé.Szórjuk meg a vaníliával, és lassú tűzön főzzük, amíg megpuhul. Halásszuk ki a fahéjat és a teatojást. A megmosott epret csumázzuk ki , nagyjából aprítsuk fel és adjuk a leveshez, majd turmixoljuk le az egészet. 200 ml tejszínben keverjünk el csomó mentesen 2 dkg keményítőt és sűrítsük be vele a levest. ( Állandóan kevergetve egyet még rottyantsunk rajta).
Jól behűtve az igazi, de Mi nem bírtuk kivárni. :-)))
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése