2014. április 8., kedd

Epres-fehércsokis süti (diabetikus)


Lépten-nyomon azt olvasom, hogy már lehet eper ízű epret kapni. Ezzel el is dőlt a hétvégi süti kimenetele :-)
Az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy a ribizli helyett cukormentes fehér csoki darabokat szórtam a tetejére. És persze lecseréltem a lisztet és a cukrot. Utóbbit most direkt eritritre, mert a csoki miatt megugrott CH tartalmat vissza akartam spórolni. Tök jó ez a süti, köszönöm Ottis! :-)



Hozzávalók egy 25*35-ös tepsihez:
-6 tojás 
-15 dkg vaj
-225 g eritrit
-2 dl natúr joghurt
-220 g liszt (DW sütőliszt)
-300 g illatos eper
-100 g diabetikus fehér csoki
-1 tk vanília kivonat
-1 csipet só.


Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig verjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a puha vajat, végül a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és elosztjuk a tetején a megmosott, felszeletelt epret és a csoki darabokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sül meg. (Ha a széle barnulni kezd de a közepe még nyers, akkor takarjuk le sütőpapírral és úgy süssük készre). Fontos, hogy az első 20 percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta.  Ha ezt betartjuk, egy tepsi szuperfinom sütemény lesz a jutalom! :-)


Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...