2014. április 28., hétfő

Mogyorós habos süti (diabetikus) ...már megint Tesóm ;-)


Még egy olyan süti, amit a nővérem rendszeresen készít. És rendszeresen hoz is belőle kóstolót :-D
A legutóbbi alkalommal kivadásztam a műanyag dobozkába kellő alapossággal beleszuszakolt példányokat és lefotóztam Nektek. Mert ez a süti olyan finom, hogy muszáj feltennem ide a többi nyalánkság közé! 


Hozzávalók a piskótához:
-120 g liszt
-5 ek eritrit
-1 tk folyékony édesítő
-5 tojás
-1 csipet só
-fél csomag sütőpor
-0,5 dl olaj
Továbbá:
-1 csomag vanília puding (főzős!)
-0,5 l tej
-ízlés szerint folyékony édesítő
-100 g vaj
-0,5 l habtejszín
-150 g mogyoró durvára törve
-100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé+ 5 dkg vaj vagy 0,5 dl tejszín.


Elkészítés:
Az eritrit kétharmadával keverjük addig a tojások sárgáját, míg kifehéredik a krém. Adjuk hozzá az olajat is. A fehérjéből a maradék eritrittel verjünk kemény habot. Óvatosan forgassuk bele az édes tojássárgáját, majd szitáljuk bele a sóval és sütőporral elkevert lisztet és szórjuk meg 5 dkg mogyoróval. Laza mozdulatokkal keverjük el. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (a legnagyobba, amit találunk) és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Főzzük meg a pudingot és édesítsük az ízlésünk szerint, majd miután belekevertünk 100 g vajat és 5 dkg mogyorót, tegyük félre hűlni. A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, és a vajjal vagy a tejszínnel keverjük simára. Csorgassuk a piskóta tetejére és simítsuk el. Amikor megszilárdult a csokis réteg, kenjük rá a mogyorós pudingot. A jól behűtött tejszínből verjünk habot (ebbe is tehet folyékony édesítőt aki akar), és vonjuk be vele a süti tetejét. Végül szórjuk meg a maradék 5 dkg mogyoróval. 

Köszi Orsi, ez még mindig nagyon finom!!! :-)
<3 <3 <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...