2014. november 2., vasárnap

Rumos szilvás brownie törökmogyoróval (diabetikus)



Régóta szerettem volna megint brownie-t sütni. Amikor megláttam Ildinyó receptjét, elérkezett az idő! :-)
Olyan izgalmas, hogy alig vártam, hogy nekiálljak. Bűnmentes brownie névre hallgat, és az a különlegessége, hogy a tésztájába a csokoládé és a kakaó mellé jó sok szilvalekvár is kerül. A bűnözést még jobban visszaszorítottam; szénhidrátcsökkentett lisztből és nyírfacukorral sütöttem. Hogy még több íz legyen benne (és mert a szilvához nagyon illik) egy kis rumot is csorgattam bele. Illetve rum aromát, mert egyrészt van a családban hivatásos sofőr, másrészt szerintem sütibe az a jobb. Legközelebb talán egy kis fahéjat is teszek bele.


Hozzávalók egy 27*20 cm-es tepsihez:
-100 g cukormentes étcsokoládé
-8 dkg vaj
-250 g szilvalekvár (diabetikus vagy cukor nélkül eltett)
-50 g nyírfacukor
-2 tojás
-2 dkg sötét kakaópor
-1 kk sütőpor
-150 g liszt (DW sütőliszt)
-6 ek tej
-1 csipet só
-1 csipetnyi vaníliavelő
-5 dkg törökmogyoró
-1 tk rum aroma.


Elkészítés:
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Szitáljuk át a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Simítsuk sütőpapírral bélelt 20*27 cm-es tepsibe, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő kb 40 perc. A végeredmény egy igazán különleges szilvás brownie. Belül ragacsos, nagyon csokis...



3 megjegyzés:

  1. Hello Chris,

    First of all welcome to my blog!
    I'm glad you found my blog wonderful, really appreciate it. Havent heard about this about this International Blog Dictionary yet, but going to register for sure.
    Thank you!

    Best wishes,

    Anna

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki, finom lehetett.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...