2012. április 22., vasárnap

Hamis kínai


Kínáljunk hozzá erős chilit és póréhagyma zöldjét apróra vágva
Ami engem illet, abba a táborba tartozom, amelyik nem szereti a kínai konyhát.
De....az újdonságokat igen.Így amikor megkaptam a nyeremény Delimano wok-ot ( erről majd még mesélek ) ,
akkor elkezdett motoszkálni a fejemben, hogy kéne csinálni valamit, ami keleties ugyan, de azért magyar gyomornak való.
Hát ez lett belőle.
Hamis kínai

Hozzávalók:

-500 g sertés lapocka
-400 g wok zöldség
300 g vörös rizs
2 szál póréhagyma zöldje
- 1 tk őrölt gyömbér
-1 tk őrölt chili
- tk citromos kakukkfű
-1 marék koriander zöld
-1-2 ek fokhagymás olaj, vagy sima olaj+1 gerezd zúzott fokhagyma
-1 ek szezámmag
-só.
(Borsot szándékosan nem tettem bele, mert a chili és a gyömbér már elég csípőssé teszi).

Már a hozzávalókból kitűnik, hogy tényleg nem kifejezetten kínai, de azért érződik rajta a keleti konyha zamata.

Az elkészítése:

A húst vágjuk kisebb kockákra, adjuk hozzá a fűszereket és az olajat.Ha tehetjük, tegyük a hűtőbe egy kicsit összeérni.
A vörös rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg. Figyelem! A vörös rizsnek 30-35 perc kell, hogy készre főjön.
A wokban pirítsuk meg a húst. Amikor félig megsült, tegyük hozzá a zöldséget és kevergetve pirítsuk tovább.
Végül adjuk hozzá az  elkészült rizst, táncoltassuk meg együtt a wokban az összes hozzávalót, és kész is vagyunk.Tálaláskor szórjuk meg a szezámmaggal és a póréhagyma zöldjével.
Higgyétek el, nagyon finom!


                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...