2012. október 14., vasárnap

Céklás brownie (diabetikus)

Régi tervem volt a diabetikus céklás brownie. Sikerült egy olyan finom sütit kikísérletezni, amilyet évek óta nem ettem...
A céklát egyáltalán nem lehet benne érezni, viszont ragacsos, csokis, és elolvad az ember szájában.
A finnyás pasinak annyira ízlett, hogy még az sem tántorította el a további majszolástól, amikor elmondtam neki, mit is eszik. Pedig reméltem, hogy így marad nekem még néhány kocka...                                   :-D :-D :-D

Hozzávalók :
-265 g cékla (pucolva)
-175 g sima liszt (a diabetikus elfogyott)
-75 g teljes kiőrlésű rozsliszt
-1 tk sütőpor
-1 tk szódabikarbóna
-30 g keserű kakaópor
-1 doboz natúr joghurt (175g)
-2 tojás
-20 dkg eritrit
-120 ml olaj

A tetejére:
-200 ml tejszín
-15 dkg vaj vagy margarin
-3 dkg keserű kakaópor
-2 tk rumaroma
-10 dkg eritrit (Ízlés szerint lehet több)
-1 kk vanília velő


Elkészítés:
A céklát pucoljuk meg, reszeljük le és pici vizet hozzáadva pároljuk teljesen puhára.
Ha megfőtt, alaposan csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
A tészta száraz hozzávalóit vegyítsük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, a tojásokat és a hideg céklát.
Keverjük össze.
Béleljünk ki egy 20*28-as tepsi alját sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 45 percig. (Végezzünk tűpróbát!)
Amíg sül, egy lábasban melegítsük össze a tejszínt, a vajat, az eritritet és a kakaóport.
Várjunk, míg egyet rottyan, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük hozzá a vaníliát és a rumaromát.
Amikor a tészta megsült, rögtön öntsük le a csokis keverékkel és hagyjuk hűlni.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, míg a máz megszilárdul annyira, hogy szeletelni tudjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Vigyázat, függőséget okoz :-D


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...