2013. január 22., kedd

Erdei gyümölcsleves (diabetikus)

A bogyós gyümölcsök jótékony hatása többek között magas antioxidáns tartalmukban rejlik. Az antioxidánsok számos pozitív tulajdonsága közül a daganatmegelőző és immunrendszer-erősítő hatás az,amit a leginkább kiemelendő. Cukorbetegek számára ajánlható és fogyasztható. Szénhidráttartalmuk többnyire ugyanúgy alacsony, mint a kalóriatartalmuk. Ez alól csak néhány kivétel van. Érdemes naponta többször is az étrendünkbe iktatni ezeket a gyümölcsöket, akár friss formában a tízórai vagy az uzsonna részeként, vagy gyümölcsleves, saláta, vagy vashúsok mellé mártásnak elkészítve.Forrás:itt. (Ezen az oldalon külön- külön is sok hasznos információt olvashattok egyes gyümölcsök jellemzőiről, és jótékony hatásairól. még a CH tartalmukat is megtaláljátok) .
A laktató ebéd után valami gyümölcsös, frissítő fogásra vágytam. Ami inkább fanyar, mint édes.  Így született ez a gyümölcsleves. Jó sűrű, benne rengeteg gyümölccsel. Már a színe is jó kedvre derít! :-)




Hozzávalók 6 személyre:

-750 g erdei gyümölcs mix (mirelit)
-750 ml tej
-1 cs. diabetikus vaníliás pudingpor (főzős)
-1 kk vanília velő
-folyékony édesítő
- tálaláshoz 200 ml habtejszín (elhagyható)

Elkészítés:
A gyümölcsöt tegyük egy lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi. Forraljuk fel, majd vegyük ki belőle a gyümölcs felét, a többit a levével együtt turmixoljuk le, és öntsük vissza a lábosba.
A pudingport egy kevés tejjel keverjük el csomómentesen, majd öntsük fel még annyi tejjel, hogy legalább 3-4 dl legyen.  Adjunk hozzá a meleg levesből, majd öntsük vissza a többihez. 
(Így nem lesz csomós, amikor elvegyül a forró levessel). 
Tegyük bele a maradék tejet és édesítsük ízlés szerint. Miután hozzáadtuk a félretett gyümölcsöt is , folyamatosan kevergetve forraljuk fel. 
Alaposan hűtsük be tálalás előtt. Igazán finom lágyra vert tejszínhabbal a tetején.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...