2014. február 11., kedd

Házi müzliszelet cukormentesen (Diabetikus)


Sokaknak okozhat fejtörést, hogy a kisétkezésekre mit egyen. A házi müzliszelet jó választás lehet, mert csupa egészséges hozzávalóból készül, finom, és könnyen magunkkal vihetjük bárhova. A receptet a CH diéta oldalán találtam, az eredeti az Egy Csepp Figyelem Alapítvány FB oldalán található. Első körben pontosan követtem a leírást, így alma és csoki került bele. Elsőre nem találtam elég édesnek, de most már úgy gondolom, éppen eléggé az. Így érvényesül a legjobban az alma édessége és a kesernyés csoki íze. Később majd csinálok más-más ízesítéssel is házi müzlit! :-)


Hozzávalók:
-30 dkg alma (magház nélkül)
-30 dkg zabpehely
-5 dkg nyírfacukor
-5 dkg olvasztott vaj
-7 dkg keserű csoki (legalább 70%-os)


Elkészítés:
A megmosott almákat reszeljük le. (Az eredeti receptben meg volt pucolva, de én szándékosan rajta hagytam a héját. Abban van a vitamin! :-D Nem utolsó sorban pedig olyan szép a kész müzliben). Keverjük hozzá a zabpelyhet, a nyírfacukrot és az olvasztott vajat, végül az apróra vágott csokit.
Simítsuk sütőpapírral bélelt 25*30-as tepsibe (vagy közel ekkorába), és alaposan nyomkodjuk le. 160 fokra előmelegített sütőben süssük-szárítsuk egy órán át. Ha kihűlt, szeleteljük fel. Ha nagyon potyogna, tegyük be a hűtőbe, nagyon jól összeáll. 


Nekem ebből a mennyiségből 18 szelet müzlim lett. A CH tartalom nagyban függ a felhasznált csokitól is, az enyémek darabjában 15 g szénhidrát van. 


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...