2014. február 19., szerda

Túrós puffancs csokipöttyökkel (diabetikus)


 Mostanában kezdek aprósüti lázban égni. Legyen az keksz, puszedli, bármi. Most éppen ez a puffancs a szívem csücske, amit Latsia blogján találtam. Megsütöttem cukormentesen, és egyszerűen imádom! :)
A héten vittem is magammal minden nap, tízórai gyanánt. 

Hozzávalók:
-35 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (Diabestar sütőliszt)
-1 tojás
-1 dl tej
-12,5 dkg túró
-25 dkg eritrit  (vagy 20 dkg nyírfacukor)
-fél tk sütőpor
-1 kk vanília kivonat
-1 csipet só
-100 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé (legalább 74%-os)
+ egy nagy evőkanál tejföl


Elkészítés:
A tojást, a tejet, a túrót, az eritritet (vagy a nyírfacukrot) és a vaníliát robotgéppel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. Ha nem áll össze, gyúrjunk hozzá egy nagy evőkanál tejfölt is, végül dolgozzuk bele az apróra vágott csokoládét. Formázzunk belőle ping pong labdányi golyókat, és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket egy kis tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.


Két tepsi, összesen 26 db lett belőle.
Aki az eritrites változatot készíti és az édesebb ízeket kedveli, rásegíthet egy evőkanál folyékony édesítővel. Ízlés dolga, nekem pont így volt jó. :-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon helyesek ezek a kekszek, bennük van minden jó: csoki, túró, vanília... <3 A lányaim imádni fogják! Nagyon szép a blogod, tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! A lányoknak pedig váljék egészségükre! A következő bejegyzés egy ronda, de finom keksz lesz. Remélem, a nem túl vonzó külső ellenére az is tetszeni fog... :-)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...