2014. március 11., kedd

Sült "raffaello" golyók cukormentesen :-)


A raffaello túrógolyó után most itt a sült változat! Ez a recept is a véletlennek köszönhető, néhány héttel ezelőtt egy kókuszos keksznek indult próbálkozásnek ez lett a vége. Amikor megláttam, hogy a "kekszek" a sütés alatt nem voltak hajlandóak kilapulni, már láttam is magam előtt a sült "raffaello"-kat. Picit változtattam az arányokon, mindegyik közepébe pörkölt mogyorót dugtam, és  kész is volt a sült raffaello.Tudom, az eredeti golyó mandulával készül, de mogyoróval egyszerűbbnek tűnt a golyóbis gyártás. És jobban is szeretem... Mindenki tegye bele az ízlésének valót. :-)


Hozzávalók kb 26 darabhoz:
-200 g kókuszreszelék
-150 g tejföl
-13 dkg nyírfacukor
-2,5 dkg kókuszliszt
-2,5 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
-2 tojás
-csipet só
-1 tk kókusz aroma
-5 dkg törökmogyoró vagy mandula (pucolva).


Elkészítés:
A mogyorót vagy a mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg. Ha kihűlt, dörzsöljük le róla a héját. Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral, majd a tejföllel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és dolgozzuk össze. Rövid ideig pihentessük a hűtőben.Gyúrjunk a masszából diónyi gombócokat, mindegyik közepébe egy szem mogyorót nyomva. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 175 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 2-es fokozat) 25 perc alatt süssük meg a golyókat.


 Illatosak, finomak, és egyáltalán nem száradnak ki. Még napokkal később sem...

7 megjegyzés:

  1. Ez neked komolyan összeállt és finom is volt? Itt sírok a konyhában.. most dobtam ki az ablakon minimum 2000ft-ot a lisztekre a mogyóróra, meg mindenre... feleslegesen. Pedig mindent a recept alapján csináltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :( Én kétszer csináltam meg, és mindkét alkalommal jól sikerült.És nagyon finom lett, már követelik az újabb adagot :) Ilyen liszteket használtál? Mert a kókuszliszt és a szénhidrátcsökkentett liszt is másképp viselkedik, mint a hagyományos.Másra nem tudok gondolni. Mi volt a baj? Túl lágy lett???

      Törlés
  2. Sziasztok! Rátaláltam a receptre és nagyon megtetszett, így azonnal nekiálltam elkészíteni, de nem volt meg minden alapanyag itthon, így improvizáltam és az eredmény nagyon jó lett, párom lenyalta a tíz ujját!!!! Leírom, hátha érdekel valakit:
    -100 g kókuszreszelék
    - 100 g darált mandula
    -150 g laktózmentes tejföl
    -8 dkg barna nádcukor
    -2,5 dkg kókuszliszt
    -2,5 dkg rizsliszt
    -2 tojás
    -csipet só
    -5 dkg kesudió (nyersen és pirítva is tettem a golyókba, mindkettő finom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és tettem bele egy csapott kiskanál szódabikarbónát is.

      Törlés
    2. Kedves Ildi!

      Örülök, hogy tetszett a recept ;-)
      Úgy látom, hogy a cukror mennyiségét leszámítva az arányok megmaradtak, ezek szerint működik a recept! (Feljebb látható, hogy egy kedves olvasónak kudarcba fulladt a kísérlet, ezért aggódtam, hogy esetleg én hibáztam valahol...) Köszönöm, hogy megosztottad velünk a Te verziódat, biztos így is nagyon finom! Nekem a nádcukor tiltólistán van, de ezt leszámítva legközelebb lehet, hogy ezt a változatot készítem majd el. Még egyszer köszönöm, és további jó olvasgatást -és sütögetést- kívánok. :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...