2014. december 15., hétfő

5 perces Rigó Jancsi pohárkrém (diabetikus)


Ha szinte semmi munkával látványos desszertet szeretnétek a vendégek elé tenni, jó helyen jártok! :-) A recept hirtelen jött ötletből született: egy másik receptből maradt egy csomó tejszínem. Cukormentes csoki és keksz szinte mindig van itthon. Ezen kívül sok mindent nem is tettem bele. Tudom, hogy nem minden cukorbeteg olyan konyhabolond, mint Én. Azzal is tisztában vagyok, hogy sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy drága hozzávalókat használjanak. Mindannyiuknak szól most ez a recept; egyrészt 5 perc alatt megvan (na jó kétszer 5 perc), és bár hajlott a kezem a nyírfacukor por felé, de inkább egyszerű folyékony édesítőt használtam hozzá.

Hozzávalók 4 pohárhoz:
-350 ml habtejszín 
-100 g cukormentes étcsokoládé
-10 ml folyékony édesítő
-1 tk rum aroma
-1 cs. habfixáló (nem kötelező)
-1 csipet vanília mag (nem kötelező)
-80 g diabetikus kakaós omlós keksz (DETKI)
A csoki díszhez:
-5 dkg cukormentes étcsokoládé+1 tk olaj

Elkészítés:
A tejszínt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a vaníliát és törjük bele a csokit. Melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Keverjük el benne az édesítőt és a rum aromát és tegyük félre hűlni. (Ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe. Minél hidegebb, annál könnyebb felverni. 
Ha már jó hideg, szórjuk bele a habfixálót és verjük habbá. A poharakba morzsoljunk bele 1-1 kekszet, kanalazzunk rá a csoki krémből, majd megint keksz-krém és végül még egy kis keksz. Fogyasztásig tegyük be a hűtőbe.
A díszekhez vízgőz fölött olvasszuk fel az 5 dkg csokoládét egy teáskanál olajjal. Kenjünk belőle 4 csíkot egy sütőpapírra. Nem baj, ha nem szabályos. Sőt! :-D Hűvös helyen hagyjuk dermedni, és tálaláskor szúrjuk a pohárkrémbe. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...