2014. december 26., péntek

Kávés kiflik tönköly lisztből, nyírfacukorral



A promóciós dumát ki is meríteném annyival, hogy ez a kifli életem legfinomabb aprósüteménye. Szofikánál és a Tündérsüti blogon is láttam. Nem véletlen: Ők testvérek és mindketten bloggerek. Ezt a kiflit évek óta sütik minden Karácsonyra. Ezután én is fogom. És nem csak Karácsonykor! Persze az enyém reform verzió, tönköly lisztet és nyírfacukor port használtam hozzá. Ezen kívül minden pontosan úgy készült, mint a lányoknál. Egyetlen dolgot fogok legközelebb másképp csinálni: nem próbálom meg "összefirkálni" a fehér csokival, egyszerűen megmártom benne a kiflik két végét ahogy Szofi szokta. 




Hozzávalók 64 kiflicskéhez: 


-150 g fehér tönköly liszt
-100 g puha margarin
-40 g nyírfacukor por
-1 tojás sárgája
-2 ek keserű kakaó (20 g)
-4 g őrölt kávé
-fél tk fahéj
-egy csipet só
+100 g cukormentes fehér csoki (Aldi)




Elkészítés:




A nyírfacukor port késes robotgépben forgassuk át néhányszor, hogy ne legyenek benne rögök. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább egy órára. Vágjuk a tésztát 8 részre, majd ezeket még nyolcra. Sodorjunk mindegyikből rudakat és hajlítsuk kifli alakúra. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük meg. Vízgőz fölött nagyon-nagyon óvatosan olvasszuk fel a fehér csokit és mártsuk bele a kihűlt kiflik két végét. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni. Jól záródó dobozban sokáig eláll. Hát, az enyéimnek esélye sem lesz ezt tesztelni... :-D

Boldog Karácsonyt! 

2 megjegyzés:

  1. Gyonyoru szepek lettek es meg egeszsegesek is :) orulok neki,hogy izlett es boldog Karacsonyt kivanok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :-) Biztos gyakran sütöm majd, mert álom finomak.
      Békés Boldog Ünnepeket nektek is! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...