2014. december 2., kedd

Bounty golyók házilag, nyírfacukorral. Az új kedvenc!

Van, aki nem szereti a Bountyt? 
És ha azt mondom, hogy otthon is elkészíthető?
 Ráadásul cukormentesen? 
Tessék, itt a bizonyíték! :-D

Először olyan alakúra akartam őket formázni mint az eredeti, de aztán a golyók mellett döntöttem. Egyrészt az újítás, másrészt az egyszerűség kedvéért.

Hozzávalók 19-20 nagyobbacska golyóhoz:
-250 g kókuszreszelék
-120 g nyírfacukor
-375 ml tejszín
-1 kk vaníliavelő
-1 tk kókusz aroma (elhagyható)
-50 g cukormentes étcsokoládé
-70 g cukormentes tejcsokoládé
-0,5 dl olaj


Öntsük egy lábasba a tejszínt. Édesítsük a nyírfacukorral és szórjuk bele a vanília magokat. Lassú tűznél forraljuk fel, hogy a nyírfacukor feloldódjon és a vanília kieressze az ízét. Pár percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kókusz aromát (ha használunk) és szórjuk bele a kókuszt. alaposan keverjük el és hagyjuk hűlni. Tegyük be a hűtőbe néhány órára vagy még jobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk.  Ha jól csináltuk, ezután már formázható lesz a masszánk. Ha még túl lágynak tűnik, egy kis plusz kókusszal segíthetünk rajta. Formázzunk nagyobbacska golyókat belőle. Inkább nyomkodjuk mint a hógolyót, akkor nem esik szét. Ha ezek elkészültek, egy órára tegyük be a hűtőbe. A kétféle csokoládét az olajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Óvatosan mártsuk meg benne a golyókat és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tálcára. Amikor az utolsó golyóbis is megkapta a csokifürdőt, már csak hűvös helyen hagyni kell, hogy megdermedjenek. :-)


Ui: Elnézést a rossz minőségű képekért! :-(

2 megjegyzés:

  1. Kora reggel már édességre vágyom így a képek alapján. :) :)
    Ezt is ki fogom próbálni. Sőt, lehet ma, mert szerintem van itthon minden hozzá! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Pancsi! :) Pedig kis híján meg se mutattam a receptet a szörnyű képek miatt...
      Majd szólj, hogy hogy sikerült ;-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...